Aydın Büyükşehir Belediyesi, elektrik ve su bedava olacak dedi, 16 bin vatandaş icralık oldu!

Geçtiğimiz yerel seçimlerde Aydın'da "Bedava su kampanyası" başlatılmış ve diğer belediyeleri de bu kampanyaya davet edilmişti. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bu şekilde kentte yaşayan ve borcunu ödeyemeyen 16 bin aboneye icra takibi başlattığı ortaya çıktı.

18.06.2022-11:15 - (Son Güncelleme: 18.06.2022-11:15) Aydın Büyükşehir Belediyesi, elektrik ve su bedava olacak dedi, 16 bin vatandaş icralık oldu!

Geçtiğimiz yerel seçimlerde Aydın'da "Bedava su kampanyası" başlatılmış ve diğer belediyeleri de bu kampanyaya davet edilmişti. Aydın Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde su faturası borcunu ödememesi sebebiyle 16 bin abone hakkında icra takibi başlattığı açıklandı. 1000 TL 1500 TL borcu olanlar dahil icraya verildiği belirtilirken vatandaşlar Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Avukatlık ücretini de talep etti

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Avukat Münire Simge Yaman'ın aracılığıyla Aydın'ın Efeler ilçesinde ikamet eden 35 yaşındaki D.S. isimli kadına icra takibi başlattığı bildirildi. 23 Aralık 2019 ile 9 Haziran 2021 tarihleri arasındaki borç toplamının 1593 lira 93 kuruş olduğu açıklanırken, ASKİ borçlu vatandaştan 407 lira 30 kuruş da faiz talebinde bulundu. İleriki süreçte Aydın Büyükşehir Belediyesi, vatandaştan 1593 lira 93 kuruşluk borç ile birlikte avukatlık ücretini de talep etti.

Avukatlık ücretini de talep etti

6 bin aboneye icra takibi

Vatandaşa gönderilen icra takibinde, gecikme zammı tutarının hesaplandığı tarih baz alınarak çıkartıldığı, borcun ödeneceği gün yeniden hesaplanacağı belirtildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bu şekilde kentte yaşayan ve borcunu ödeyemeyen 16 bin aboneye icra takibi başlattığı ortaya çıktı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal