Haziran 2022 SED yardımı neden yatmadı, ne zaman yatar? SED yardımı ödeme tarihlleri

SED yardımı alan binlerce vatandaş Haziran ayı ödemelerinin yapılacağı tarihi araştırıyor. Peki, Haziran 2022 SED ödemeleri ne zaman yapılacak? Haziran 2022 SED ödeme tarihleri belli mi? SED ödemeleriyle merak edilenler haberimizde...

18.06.2022-11:42 - (Son Güncelleme: 18.06.2022-11:42) Haziran 2022 SED yardımı neden yatmadı, ne zaman yatar? SED yardımı ödeme tarihlleri

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımları, devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan bir yardımdır. Binlerce vatandaşın heyecanla beklediği Haziran ayı ödemelerinin gecikmesi vatandaşı korkuttu. Peki, Haziran 2022 SED ödemeleri neden yapılmadı? Haziran 2022 SED ödemeleri ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde...

Haziran ayı SED ödemeleri ne zaman yapılacak?

Ramazan ayından dolayı Mayıs ayının ödemeleri erken yapıldı. Ödemeler erken yapıldığı için Mayıs ve Haziran ödemelerinin arasında uzun bir zaman oluştu. Bu süreci sabırsızlıkla geçiren vatandaşlar Haziran ayı ödemelerini merak etse de bu ödemeler de yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak, bakanlık tarafından çocukların temel ihtiyaçları ile okul masraflarının karşılanması için maddi durumu iyi olmayan ailelere SED yardımı yapıldığını söyledi.

Bu yardımla ekonomik nedenlerden dolayı aile huzurunun bozulmasını engelleme, çocukların aileleriyle birlikte büyümelerinin amaçlandığı belirten Bakan Yanık, SED yardımı alan çocuklara aydı ortalama 1.650 TL destek verildiğini belirtti.

 haziran 2022 sed ödeme tarihleri

Yanık, “SED’den yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına haziran ayı için toplam 238 milyon lira yatırdık.” diyerek ödemelerle ilgili bilgi de verdi.

SED desteği alan çocuklara aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinlik desteği verdiklerine de dikkat çeken Yanık, “SED Hizmetinin Etkinliğinin Artırılması Projemiz (Okul Destek Projesi) ile çocuklarımız için tarihi mekanlara geziler, müze ziyaretleri, doğa sporları gibi etkinlikler organize ediyoruz. Yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda sanatsal ve sportif kurslara katılmalarını sağlıyoruz. Çevre temizliği, ağaç dikimi, yaşlı ve engelli gibi özel grupta bulunan kişilerle bir araya gelebilecekleri, bilinç ve farkındalık oluşturan sosyal sorumluluk çalışmalarıyla onların sosyal hayata katılmalarına ortam yaratıyoruz.” ifadelerini kullandı.

SED ödemeleri yapıldı!

SED yardımından yararlanmasına rağmen hesabında para göremeyen vatandaşların büyük ihtimalle hesaplarıyla ilgili bir sorun yaşanıyor.

Haziran ayı SED yardımını almamış olan vatandaşların bakanlık ile iletişim kurarak durumu değerlendirmesi gerekmektedir.

 haziran 2022 sed ödemeleri yattı mı

SED yardım başvuru şartları neler?

Bakanlığın açıklamasına göre SED yardımını almak için vatandaşların taşıması gereken şartlar şu şekildedir:

- Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

– Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

– Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

– Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Yapılan başvurular, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamınca değerlendirilerek, şartlara uyan vatandaşlara SED destek hakkı verilmektedir.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal