Asya Turu

4.4 milyon nüfusu, 54 ülkenin de içinde yer aldığı Asya, dünyanın en kalabalık kıtasıdır.

22.06.2020-13:34 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-13:29) Asya Turu

54 ülkenin farklı renklerde ki kültürleriyle nereye gitseniz çeşit çeşit güzelliklerle karşılaşacağınız Asya, birçok medeniyetin de evi olmuş bir yerdir.

Çin

1.404 milyar nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkesidir. MÖ. 2070 yıllarına kadar dayanan geçmişiyle Çin, Asya Turu listesinin vazgeçilmez bir durağıdır.

  • Çin Seddi: Dünya’nın en uzun savunma duvarı olan Çin Seddi, UNESCO Miras Listesi’nde ve Dünya’nın 7 Harikası’ndan biri olarak adını duyurmuştur. Ay’dan bile görüldüğü söylentileri olan Çin Seddi, her yıl milyonlarca turistin uğradığı bir yerdir. Yapımı sırasında binlerce işçinin hayatını kaybettiği ve ve inşaata veya duvara gömüldüğü efsaneleri de anlatılmaktadır. Bu yüzden sadece dünyanın en uzun savunma duvarı olarak değil aynı zamanda ‘dünyanın en uzun mezarlığı’ olarak da anılabilmektedir.
  • Lhasa: Çin’in Tibet Özerk Bölgesi’nde bulunan Lhasa, Himalaya Dağları’nın yüksek tepelerinden birinin üzerine kurulmuştur ve dünyanın çatısı olarak da anılır. 1904 yılına kadar bölgeye yabancıların girmesi yasaklanmış bu yüzden de ‘Yasak Kent’ olarak ün salmıştır. Lhasa’nın anlamı Tibet dilinde ‘Tanrıların ülkesi’ olarak geçer ve bu isimle de bilinmektedir. Ayrıca yılın 300 günü güneş gören bir kent olduğu için ‘Güneş Şehri’ de denilmektedir. Manastırlar ve dini yapılarla dolu olan bu şehirde kültüre doyacaksınız.

Singapur

Endonezya ve Malezya arasında küçük bir ada devleti olan Singapur, dünyanın az sayıdaki şehir devletlerinden biridir. Yükselen gökdelenleri, tropikal iklimiyle dikkat çeken Singapur’da, 4 mevsimde sıcak bir iklime sahiptir. Asya Turu düzenleyenler için çoğunlukla seçilen Singapur, görülmeye değerdir.  4 bölgeye ayrılabilecek olan Singapur’u, Chinatown, Little İndia, Orchard Streed ve Sentosa Island olarak gezebilirsiniz. Chinatown, minyatür bir Çin’dir. Çin lokantalarıyla ve sokaklarıyla kendinizi Çin'de gibi hissedebilirsiniz. Littler İndia’ da Çin gibi, minyatür Hindistan bölgesidir. Orchard Street, Singapur’un alışveriş merkezidir. Burada en ünlü markaların mağazalarını bulabilir, alışveriş yapabilirsiniz. Sentosa Island’a gittiğinizde de otelleri, plajları, oyun alanlarıyla birlikte güzel bir tatil yapabilirsiniz. Yasaklar Şehri olarak da bilinen Singapur’da yere çöp atmak veya tükürmek, sokakta sigara içmek, yaya geçidi olmayan yollardan karşı karşıya gelmek gibi yasaklar bulunmaktadır. Bu tarz yasakları araştırıp dikkat etmelisiniz.

Japonya

Çin’in doğusunda bulunan Japonya bir ada ülkelerinden biridir. Teknoloji devlerinden biri olmasıyla da ünlü olan ülke, dünyanın en kalabalık 11. Ülkesidir. Japonya adını oluşturan karakterlerden dolayı ‘Doğan Güneşin Ülkesi’ olarak da bilinen Japonya, Asya Turu düzenlenecekse o turun incilerinden biri olacaktır.

  • Senso-ji Tapınağı: Budistler tarafından merhamet tanrıçası da denilen Kannon’un hastaları iyileştirdiğine ve yardım dileyen herkesin sesini duyduğuna inanılır. Efsaneye göre de, iki balıkçı kardeşin balık tutarken ağlarına Kannon’un heykelinin takıldığı ve kardeşlerin bu heykeli evlerinde sakladığı söylenmektedir. Daha sonra da evin olduğu yere tapınak inşa edilir. Tokyo’da bulunan en eski Budist tapınağı olan Senso-ji Tapınağı, 628 yılında yapılmıştır.
  • Ueno Park: 1873 yılında kurulan ve Japonya’nın bilinen en eski parklarından biri olan Ueno Parkı, kiraz ağaçlarıyla kaplıdır. Kiraz ağaçlarının çiçek açmasıyla pembe bir görüntüye bürünen park, turistlerin en çok ilgi gösterdiği bölgelerden biridir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal