ArtAnkara'da Dilek Ağacı Ormanı

Çağdaş Sanat Fuarı ArtAnkara, Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin dikkat çekmek istedikleri konular ve farklı dilekler için ilginç objelerle hazırladıkları dilek ağacı ormanına ev sahipliği yapıyor.

12.03.2020-16:22 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-16:18) ArtAnkara'da Dilek Ağacı Ormanı

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri dikkat çekmek istedikleri konular ve farklı dilekler için dilek ağacı ormanı hazırladı.

ArtAnkara 6'ncı Çağdaş Sanat Fuarı'nda; kurumuş ağaç dallarına asılan bıçakları, keçeleri, balonları, çocuk ayakkabılarını, künyeleri, sapanları ve hayat çiçeği motiflerini görmek mümkün.



Dilek Ağacı Ormanı, sokak çocukları, kadına karşı şiddeti önleme, eğitim hakkı, sağlıklı yaşlanma, doğayı ve hayvanları koruma gibi konularda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

DEV SANAL KARAKTER

Fuar alanındaki yüksekliği 2,5, uzunluğu 3,5, genişliği 1,5 metre olan dev beton heykel de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

İçi tamamen çelik konstrüksiyondan yapılmış "Karşılaşma" isimli çalışma, betonla kaplanmış bezlerinlerin çelik malzemeye sarılmasından oluşuyor.

ŞİŞELERDEKİ SANAT

Fuarın ilgi çeken bir diğer standında da geri dönüşüm projesi kapsamında yapılan cam işleme eserler bulunuyor.

Günlük hayatımızda kullandığımız içeceklerin şişelerinin dönüştürülmesiyle oluşan projede, şişelerin ağzı sevimli baykuşlara dönüşüyor.

Ressam Memik Kibarkaya da farklı bir teknikle yaptığı eserleri sergiliyor.

15 ülkeden 125 galeriye ev sahipliği yapan, 1095 sanatçının 4 bin 500'ün üzerinde sanat eserini bir araya getiren ArtAnkara, 15 Mart'a kadar 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal