Algı Yaratmak İsteyen Kemal Kılıçdaroğlu'na YKS’ye Giren Öğrencilerden 1 TL’lik Tazminat Davası

YKS sınavından bir gün önce algı yapmak isteyen Kemal Kılıçdaroğlu'na öğrenciler tepkili. Malatya'da bir grup öğrenci Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açtı.

28.06.2021-17:36 - (Son Güncelleme: 28.06.2021-18:00) Algı Yaratmak İsteyen Kemal Kılıçdaroğlu'na YKS’ye Giren Öğrencilerden 1 TL’lik Tazminat Davası

Malatya’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren bir grup öğrenci, adliye binasına giderek sınav öncesi ‘Katarlı öğrenciler sınavsız üniversite okuyabilecek’ iddiayı öne süren ve sosyal medya hesabından algı yaratmak isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

YKS sınavı öncesi T24 internet gazetesinin haberinde yer alan habere göre, ''Katarlı gençler ülkemizde sınavsız tıp okuyabilecek'' haberini ekran görüntüsü alarak algı paylaşımında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı 81 ilin genelinde olduğu gibi Malatya’daki öğrencilerden de tepki vardı. 

Sınav öncesi milyonlarca öğrencinin duygularını istismar ettiğini öne süren öğrenciler Malatya Adliyesi önünde toplanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı suç duyurusunda bulundu.

YKS öğrencileri adına açıklamalarda bulunan Sefa Düzenli, sınavdan 1 gün önce ortaya atılan bir yalan haber sebebiyle bütün motivasyonlarının altüst edildiğini ve sınava girecek 2 milyon 607 bin 903 öğrencinin ailelerini de olumsuz şekilde etkilediğini ifade etti. Sınavlarına bu stresle girdiklerini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her zaman olduğu gibi hiçbir teyide ihtiyaç duymadan sorumsuzca davranarak yalan söylediğini ifade eden Sefa Düzenli, ''Biz buna artık şaşırmıyoruz. Ama gençlere söylenen bu yalandan günlerdir çok rahatsızız Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminin bu kadar bariz bir yalanın taşıyıcısı olmasını ve bunu biz gençlerin sınavına bir gün kala ucuz siyasetlerine malzeme etmesini asla unutmayacağız'' dedi.

Algı haberinin internet sitesi tarafınca 27 saat sonra düzeltildiğini ve haberin gerçeğin paylaşıldığını hatırlatan Sefa Düzenli, ''Fakat iş işten geçmiştir. Bir yıl boyunca hazırlanmış olduğumuz sınavın ilk oturumu bu yalan haberin etkisi altında sonlanmıştır. Mağduriyetimiz ortadadır. Türkiye’nin ana muhalefet partisi genel başkanının, gireceğimiz en önemli sınavlardan biri öncesinde, bu basit yalana sarılması en hafif tabirle sorumsuzluktur. Yalanı yayan ve bizlere ulaşmasına sebebiyet veren basın kuruluşları servis ettikleri yalan haberden dolayı ufak bir mahcubiyet hissetmiş olacak ki haberi geri çekip kamuoyundan özür dilemiştir. 

Bugün geldiğimiz noktaya bakıldığında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya üzerinden başlattığı “Katarlı gençler sınavsız Türkiye’de okuyacak” algısı, sosyal medyada belli odaklarca yayılmıştır. Bu algının oluşturulması tamamen kötü niyet taşımakla beraber, sınavlarına sadece bir gece kalmış arkadaşlarımızın zihinlerini allak bullak etmeye yetmiştir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu kadar bariz bir yalana inanması ve bunu biz gençlerin sınavına bir gün kala siyaset malzemesine dönüştürmesini unutmayacağız'' dedi.

Gençlerin özür dilemesi talebine karşılık vermeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu’na karşı 1 TL’lik manevi tazminat davası açtıklarını ifade eden Sefa Düzenli, ''Sizin deyiminizle biz troller şimdi adliye binası önünden gür bir sesle Kılıçdaroğlu’na sesleniyoruz. Yalan bir haberin peşinden koşup bizleri ve ailelerimizi manipüle ettiğiniz için bizlere çok büyük bir özür borçlusunuz'' dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye ile Katar arasında 2 Mart 2021 tarihinde ''Askeri sağlık alanında eğitim ve iş birliği'' protokolü isimli bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşma sonrasında algı oluşturmak isteyen Sözcü gazetesi ve T24 gazetesi Katarlı öğrencilerin sınavsız üniversitelere gireceğini haberini paylaşmıştı. Bu durumu fırsat bilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Kendi gencine bu kadar sevgisiz bu kadar saygısız bir iktidar işte. Hiç mi utanmıyorsunuz bunları yaparken ey AK Parti? Aranızda biriniz çıkıp da bu adaletsizdir diyemedi mi? Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyor!'' paylaşımında bulunmuştu. Sınavdan birgün önce bu paylaşım öğrencilerin ve ailelerin morellerini bozdu. Malatya'da öğrenciler Kemal Kılıçdaroğlu'na dava açtı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal