Oda TV "KADEM'den Gerçek Silah Çıktı" Yalanınında Israrcı

ODA TV, TRT adına çekilen dizide kullanılan plastik oyuncak siyahları gerçek silahlar gibi gösterdi ve sözde silahların KADEM Vakfı’na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’nun içinden taşındığı iddiasında bulundu.

28.06.2021-17:19 - (Son Güncelleme: 28.06.2021-17:39) Oda TV "KADEM'den Gerçek Silah Çıktı" Yalanınında Israrcı

ODA TV, "Oda TV'den çarpıcı fotoğraf! Öğrenci yurdundan çıkan silahlar" ifadelerini kullanarak silahların gerçek olduğu imasında bulunarak o haberi manşetine taşıdı. Haberde, "KADEM Vakfı'na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu'nun içinden taşındığı iddia edilen silahların fotoğraflarına Odatv ulaştı" ifadeleri yer aldı. ODA TV, bu silahların fotoğraflarını paylaşmak ile yetinmedi, bir de askeri uzmanlara fotoğraflarda yer alan oyuncak silahları da analiz ettirdi. 

HABERCİLİĞİN YÜZ KARASI

Gazetecilik tarihine kara bir leke olarak kalacak haberde ayrıca şu bilgilere de değindi: "Silahların gerçek olup olmadığı konusunda ise askeri uzmanlar, bir silahın ele alınmadan gerçek olup olmadığının net şekilde tespit edilemeyeceğini belirtirken fotoğrafta yer alan 'özel ayrıntılar' nedeniyle silahların gerçek olduğunu düşündüklerini söyledi" 


UTANMADAN YALANI SÜRDÜRDÜLER

ODA TV, haberin doğru olmadığının saatler önce ortaya çıkmasına rağmen rezillik yapmaya devam etti. Sözü edilen bu yalan haber, yeni manşet ve köşe yazıları ile köpürtüldü. Haberi yanan Caner Taşpınar, özür dileyip yanlışını düzeltmedi üstüne bir yazı daha kaleme aldı ve şu ifadelere yer verdi: "Neden pano kullanılmadı? Çekim izin izin belgesi var mı? Öğrenci yurdunu depo gibi kullanılır mı?" gibi sorular sorarak dikkat dağıtmaya ve yüzsüzlüğünü yapmaya devam etti. 

"NE YAPARSANIZ YAPIN, HAKİKATE YENİLECEKSİNİZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ sosyal medya hesabından yayınladığı paylaşım ile tepkisini dile getirdi, "Yalan ve iftiralar dur durak bilmiyor. Her gözümüzü kapatıp açtığımızda yenileriyle karşılaşıyoruz. Belgesel çekiminde kullanılan oyuncak silahları bile gerçekmiş gibi haberleştiren karanlık bir zihniyetle karşı karşıyayız. Ne yaparsanız yapın, hakikate yenileceksiniz." 

KABAKTEPE: 'HER GÜN YENİ BİR YALANLA UYANIYORUZ'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Oda Tv'nin yalan haber yaparak halkı manipüle etmesine sert tepki gösterdi. Kabaktepe, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Her güne yeni bir yalanla uyanıyoruz. İstedikleri açık; kaos, huzursuzluk, kin ve düşmanlık. Bazıları bu konuda çok mahir. Adını yazmasak bile haberi kimin yazdığını da, kimin yaydığını da çok iyi biliyoruz. Yalan bataklığınız, hakikatin güneşiyle kurumaya mahkum" ifadelerine yer verdi.

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN ODA TV'YE TEPKİ

Baykar Savunma Teknoloji Lider Selçuk Bayraktar ise ODA TV'nin gerçek dışı haberini paylaşarak, "Ankara KADEM yurdundan son görüntüler geldi. İçerde alev püskürten ejderhalar olduğu da söyleniyor.’’ İfadelerine yer vererek ODA TV'nin yalan haberini alaycı bir şekilde eleştiride bulundu.


'BU BİR FETÖ TAKTİĞİDİR'

TRT'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘’Odatv internet sitesinde Caner Taşpınar imzası ile bugün "Öğrenci yurdundan çıkan silahlar" isimli bir haber yapmıştır.

KADEM tarafınca yapılan kamuoyu açıklamasında da altı çizildiği üzere TRT için yapılmakta olan FETÖ'nün mahrem yapılanmasını, TSK'ya sızma faaliyetlerini ve örgütsel şemasını itirafçıların beyanları ile anlatan; kamuoyunda örgütün mahrem yapılanması hakkında farkındalığı artıracak olan bir dokü-drama çekimi gerçekleştirilmektedir.

İtirafçıların yüzleri açık şekilde verdikleri beyanlara dayanan 'Mahrem' isimli belgesel, bu anlamda bir ilk olacaktır. Bu özel yapım için 159 ayrı mekanda çekimler yapılmıştır. Bu mekanlardan birisi de, belgeselin birçok iç mekan ihtiyacını karşılayacak şekilde sanat ekibi tarafından dekore edilen Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu'dur.

Bahsi geçen haberde yer verilen fotoğraftaki silahlar, bu çekimlerde kullanılan imitasyon silahlardır. Gerçek silah değildir. Sadece bir film setinin aksesuarlarıdır. Çekimler sonrasında set eşyalarının taşınması esnasında çekilen fotoğraflar üzerinden FETÖ'cü hainlerin ekmeğine yağ sürecek şekilde algı oluşturmak, gazetecilik etiğine sığmayan bir davranıştır.

Bir film seti olduğu ilk bakışta anlaşılan ve önünde TRT logosu olan bir kamyonun bulunduğu yerde art niyetli olarak sadece bir kareyi alıp bunun üzerinden aksesuarların gerçek olup olmadığını uzman olduğu söylenen bazı kişilere yorumlatmak ve buradan bir algı oluşturmak kumpas davalarını hatırlatan bir FETÖ taktiğidir. Ne trajiktir ki bu taktik, FETÖ'nün "MAHREM" yüzünü ortaya çıkaracak olan bir belgesele denk gelmiştir.

Bu vesile ile halkımızı, 15 Temmuz Haftası'ndan itibaren TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan MAHREM adlı 6 bölümlük belgeselimizi izlemeye davet eder ve kamuoyu ile saygıyla paylaşırız.’’

KADEM'DEN AÇIKLAMA OLAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Oda TV'nin algı operasyonuna Kadın ve Demokrasi Derneği'nden (KADEM) açıklama yayınladı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal