Cumhurbaşkanı Erdoğan Türsat 5A Uydusu Hizmete Alma Töreninde Dijital Çağ Vurgusu Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Türsat 5A Uydusu Hizmete alma törenine katıldı ve gündeme dairde önemli açıklamalarda bulundu.

28.06.2021-17:05 - (Son Güncelleme: 28.06.2021-17:59)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Türksat 5A'nın hizmete alma törenine katıldı. 

Türksat'ın Ankara Gölbaşı yerleşkesinde Türksat 5A Uydusu Hizmete Alma Töreni'ne katıldı ve orada önemli açıklamalarda bulundu. İnsanlık tarihinin her döneminde çağ değişimi gibi bu sürecin de dünyaya karşı olan katkılarından bahsetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toprağı ekmek ve makinaları kullanmak nasıl insanlık tarihinin büyük kırılmalarına neden olmuşsa da dijital çağın da benzer sonuçlar gösterebileceğine dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 5A Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde gündeme dairde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni çağın en önemli özelliğinin soyut üretim olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Yeni çağın en önemli özelliği, soyut üretim dediğimiz bilginin üretimi ve böylece ortaya çıkan verinin kontrolü üzerine kurulu olmasıdır. İnsan artık sadece kendi adına iş yapan değil, kendi adına düşünen sistemlere yönelmiş durumdadır. Hayatın her alanında kılcal damarlara kadar uzanan bu dijital üretim ve yönetim süreci, yapay zeka ile birlikte çok daha farklı bir evreye ulaşmıştır. Bu değişim, devlet yönetiminden toplumsal yapıya kadar her alanda kendini hissettirmektedir.'' dedi ve açıklamalarını sürdürdü.

TÜRKİYE DİJİTAL ÇAĞA SAHİP ÇIKMAKTADIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz milyonlarca kişinin dijital altyapı ile meydana geldiğini belirterek, ''Demokrasi dediğimiz bir meydanda toplanan insanların şehrin sorunlarını tartışması ve bir karar bağlamasıyla ortaya çıkmıştır. Sonra bu yöntem ülkede yaşayan belirli bir yaşın üzerindeki insanların tamamının seçimler yoluyla içinde yer aldığı temsili demokrasiye dönüştü. Bugün dünyanın dört bir yanındaki yüz milyonlarca insan dijital altyapı ve iletişim imkanları sayesinde anında bir araya gelebiliyor ortak tavır geliştirebiliyor.

Kamu hizmetlerinin tamamına yakınının elektronik devlet sistemi içinde yürütülebilir bir dönemde yaşıyoruz. Bugün cep telefonu ve üzerindeki uygulamalarla saniyeler içinde dünyanın her köşesinden insanlarla iletişime geçmek mümkün. Kimi yerlerde bireyle dijital çağın her imkanından faydalanırken kimi yerlerde ilkel dönemin şartları içinde hayata tutunma mücadelesi veren topluluklar var. Türkiye geçtiğimiz iki asırda yaşadığı tecrübeler ışığında dijital çağa sıkı sıkıya sahip çıkmaktadır.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dijital çağın fırsatlarını vatandaşın emrine birçok ülkeden daha önce verildiğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

''Dijital çağın imkanlarını milletimizin emrine pek çok gelişmiş ülkeden daha önce verebilmeyi başardık. Özellikle sanayiden ticarete, kamu hizmetinden eğitim ve sağlığa kadar dijital altyapıyı daha da geliştirmekte kararlıyız.

Fiber altyapı başta olmak üzere gereken adımları daha hızlı şekilde atmanın hazırlıkları içindeyiz. Veriye dayalı yenilikçiliği destekleyecek Milli teknoloji üretim kapasitemizi geliştirecek yapay zeka teknolojilerinde öne geçmeye çalışacak strateji çalışmamızı yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal