Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Katılacak! Türksat 5A Bugün Hizmete Giriyor

Ocakta fırlatılan Türksat 5A haberleşme uydusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile bugün Türksat AŞ'nin Gölbaşı yerleşkesinde gerçekleşmesi planlaman törenle dünyaya hizmet vermeye başlayacak.

28.06.2021-08:02 - (Son Güncelleme: 28.06.2021-15:33) Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Katılacak! Türksat 5A Bugün Hizmete Giriyor

Türkiye'nin dev projeleri tek tek hayata geçirilmeye tüm hızıyla sürdürüyor.

Dün Kanal İstanbul'da ilk temel atıldıktan sonra, 8 Ocak tarihinde başarılı bir şekilde ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü'nden uzaya fırlatılan Türksat 5A uydusu da 3 Mayıs tarihinde hizmet vereceği 31 derece doğu yörüngesine ulaşmıştı.

Uydu bugünden itibaren hizmet vermeye başlayacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA TÖRENE KATILACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Türksat 5A haberleşme uydusunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile Türksat AŞ'nin Gölbaşı yerleşkesinde gerçekmesi planlanan törenle dünyaya hizmet vermeye başlayacağı duyuruldu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin uydu teknolojilerinde olduğu gibi uzay çalışmaları alanında da hızını yükselttiği ve bu dönemde, yeni ve yerli haberleşme uydularının üretim, entegrasyon, test ve fırlatma süreçlerinin iç içe yaşandığını ifade etti. 

TÜRKİYE ULUSLARARASI OYUNCU OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Türkiye'nin uydu ve uzay çalışmaları alanında uluslararası oyuncu olma yolunda ilerlemekte olduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yayıncılık ve internet erişimi hizmetleri noktasında, stratejik haberleşme sistemlerini sürekli güncelleyerek, zamanın gereği olan yenilikleri halka dünya ile eş zamanlı sunduklarını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, uydular üzerinden televizyon ve radyo yayıncılığı ile internet erişiminde ve diğer katma değerli uydu hizmetleri ile beraber bölgede lider, dünyada marka değeri yüksek ülke olmak istediklerini vurgulayarak, ülkenin kara, hava, demir ve deniz ulaşımı kadar uydu iletişimi ile de uzaydaki güç ve etkinliğinin de çok önemli ve hayati olduğunu belirtti.

TEST ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Ocak ayı başında başarılı şekilde fırlatılan Türksat 5A haberleşme uydusunun yörünge yolculuğunu sürdürdüğü bilgisini veren Ulaştırma ve Alyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

‘’4 Mayıs itibarıyla uzaydaki jeosenkron yörüngeye ulaşan, 5 Mayıs'ta yörünge testlerine başlanan Türksat 5A'nın test çalışmaları başarıyla tamamlandı. Uydumuz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Türksat AŞ'nin Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenecek törenle dünyaya hizmet vermeye başlayacak. Haberleşme uydumuz hizmete girdiğinde, Türkiye ile Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta-Batı ve Güney Afrika'nın yanı sıra Akdeniz, Ege ve Karadeniz'i kapsama altına alacak’’ dedi.

30 YILDAN FAZLA HİZMET VERECEK

Uydunun, televizyon yayıncılığı ile beraber veri haberleşme hizmetinde Türkiye'yi dünyada yeni Ku-Band kullanan öncü ülkeler ligine taşıyacağına dikkat çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5A'nın elektrikli itki sistemi sayesinde 30 seneye aşkın süre ile TV yayıncılığı ve haberleşme alanlarında hizmet sağlayacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin haberleşme uydu trafiğinin bundan sonra da artacağını sözlerine ekledi.

5A UYDUSU NELER GETİRECEK?

-Yerli ve Milli İHA ve SİHA'ları daha etkin hale getirecek

-Savaş ve Ticaret gemilerinin yön bulmalarını kolaylaştıracak.

-Hava Durumu verileri çok daha hızlı tahmin edilecek.

-Navigasyon..

-Televizyon yayınları daha kaliteli hale gelecek.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal