8 yıl sonra bir ilk: AK Parti ve CHP genel başkanları bir araya gelecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki beklenen görüşme bugün saat 16.00'da gerçekleşecek. Siyasi kulislerin merakla beklediği buluşma, AK Parti genel merkezinde gerçekleşecek.

02.05.2024-09:30 - (Son Güncelleme: 02.05.2024-11:37) 8 yıl sonra bir ilk: AK Parti ve CHP genel başkanları bir araya gelecek!

Bu görüşme, 8 yıl aradan sonra bir ilk niteliği taşıyor. AK Parti ve CHP genel başkanları, son olarak 2016 yılından sonra ilk kez bir araya gelecekler. Görüşmenin temelini atan süreç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Erdoğan'a bayram tebriği telefonu açmasıyla başladı. Ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104'üncü açılış yıl dönümü resepsiyonunda gerçekleşen kısa bir görüşme ile bu buluşma için karar alındı.

Görüşmenin ana gündem maddesi ise yeni anayasa olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak dönüşü yaptığı açıklamada, "CHP'nin de değişime destek verebileceği inancındayım" ifadelerini kullanmıştı.


Özgür Özel’in gündemi belli oldu

Özgür Özel'in ise gündeminde anayasa dışında, yerel yönetimlerin borçlarının azaltılması ve gelir kaynaklarının artırılması gibi konular bulunuyor. Bunun yanı sıra, belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları ve atama bekleyen öğretmenler gibi konular da görüşmenin masasında olacak.

Görüşmede ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve kalıcı bir barışın sağlanabilmesi için atılan adımların da ele alınması bekleniyor. Özgür Özel'in, Filistin için liderlere yazdığı mektup ile önümüzdeki günlerde Filistin'e yapmayı planladığı ziyaret hakkında da bilgi vermesi bekleniyor.

Görüşme öncesi, Özel'in eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüştüğü ve Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin görüş ve önerilerini aldığı belirtiliyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal