350 Nüfuslu Köyden Bakın Kimler Çıkmış, Bu Başarının Sırrı Ne?

Kayseri'ye bağlı Zile Köyü nüfusu az ve imkanların kısıtlı olmasına rağmen 1 başbakan ve sayısız profesör yetiştirmiş.

27.10.2021-16:58 - (Son Güncelleme: 27.10.2021-17:21)

Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Zile Köyü, şimdiye kadar 1 başbakan yardımcısı, 1 orgeneral ve 20 tane profesör yetişirdi. Bu durumun gündem olması üzerine olay hakkında yorum yapan Zile köyü Muhtarı Cuma Karataş şu açıklamalarda bulundu; ''Biz onlarla büyüdük, onların isimleri ile hep yaşadık. Zile denildiği zaman biz hep profesörlerimiz, doktorlarımız ile bilindik. O zamanlar Develi'mizin nüfusu 30 bin iken Zile'mizin nüfusu 700'dü ve 20 tane profesör, doktor, general ve siyaset adamlarının çıkması gurur verici'' 

OKUMA ORANI SON YILLARDA DÜŞTÜ

Köyün gençlerinin okuma oranının düşük olduğunu belirten mahalle muhtarı Cuma Karataş açıklamalarına şu şekilde devam etti; ''Hüsamettin Özkan gibi Başbakan yardımcılığı yapmış, Türk siyasetine yön vermiş siyaset adamlarımız yetişti. Prof. Dr. Oya Güver Oğuz, Prof. Dr. Turhan Atalay, Prof. Dr. Tuncel Erciyes,Prof. Dr. Adnan Menevşe, Prof. Dr. Gülhan Özbayoğlu, Prof. Dr. Güler Zilelioğlu gibi profesörlerimiz yetişmiş. Doğan Güneş gibi generallerimiz yetişti. Şuanda eskiye göre okuma durumu çok düşük. Gençlere tavsiyem okumaya önem vermesi, ileri görüşlü olması, vatanına milletine faydalı birey olması ve büyüklerine saygı küçüklerine sevgi göstermesini dilerim" 

ZİLE'NİN YERLİLERİ BU DURUMDAN GURUR DUYUYORLAR

Doğma, büyüme Zile'li olduğunu söyleyen Ali Alay, Zile'yi çok sevdiğini belirtirken sözlerini şu şekilde noktaladı; "Doğma büyüme Zileliyim ve Zile'mizi çok seviyorum. Öncelikle bizi bu gurura eriştirdikleri için doktorlarımıza, profesörlerimize, Başbakan Yardımcılığı yapmış Hüsamettin Özkan'a ve hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Biz onlarla büyüdük, onların isimleri ile hep yaşadık. Zile denildiği zaman biz hep Profesörlerimiz, Doktorlarımız ile bilindik. O zamanlar Develi'mizin nüfusu 30 bin iken Zile'mizin nüfusu 700'dü ve 20 tane profesör, doktor, general ve siyaset adamlarının çıkması gurur verici. Zilemiz Kayseri'de sevilen sayılan ve medeniyetin yayıldığı bir kasabaydı ama şuanda çok farklı yerlere geldik"

ZİLE KÖYÜ NEREDEDİR?

Zile, Kayseri'ye bağlı Develi kasabasının bir mahallesi iken belediye olmuştur. Sümerler devrinde bölgenin adı Batı Şamiya olarak geçmiş, ilerleyen yıllarda Kral Yolu ve İpek Yolu bu bölge için kullanılmıştır. Ticaret yollarının kesin noktasında kurulmuş bir yerleşim yeridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal