2022 KPSS sınav başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? KPSS sınav tarihleri ne zaman? ÖSYM 2022 sınav takvimi ve 2022 KPSS başvurusu..

Kamuda memur olmak isteyen binlerce aday Kamu Personeli Seçme Sınavı'na katılmak için gün sayarken diğer taraftan başvuruları kaçırmak istemedikleri için sınav tarihleri ile ilgili takiplerini bırakmıyorlar. Peki 2022 KPSS sınav başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? KPSS sınav tarihleri ne zaman? İşte ÖSYM 2022 sınav takvimi ve 2022 KPSS başvurusu..

28.04.2022-10:09 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-10:09) 2022 KPSS sınav başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? KPSS sınav tarihleri ne zaman? ÖSYM 2022 sınav takvimi ve 2022 KPSS başvurusu..

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için geri sayıma başlayan memur adayları sınava ilişkin hazırlıklarını son hız sürdürüyor. KPSS sınav başvurularını kaçırmak istemeyen binlerce aday, başvuruların ne zaman başlayacağına dair sorularına yanıt arıyor.

Ortaöğretim, lisans ve ön lisans olmak üzere 3 ayrı oturum şeklinde düzenlenecek olan sınav ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. Sınavdan başarı puanı ile ayrılan adaylar KPSS puanı ile birlikte kamuda memur olarak çalışma fırsatını elde edecekler.

2022 KPSS sınav başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak

Son günlerde KPSS başvuruları hakkında araştırma yapan KPSS adayları, KPSS başvuruları ve sınav tarihleri 2022 hakkında bilgi sahibi olmaya çalışırken, KPSS ne zaman yapılacak ve başvurular ne zaman başlıyor? sorusuna yanıt arıyorlar. İşte, ÖSYM'nin belirlediği 2022 yılı sınav takvimine göre KPSS başvuru tarihi ile sınav tarihleri..

KPSS sınav tarihleri ne zaman?

KPSS lisans sınavına ilişkin başvurular 24 Mayıs tarihinde başlayacak ve 6 Haziran tarihinde sona erecek.

KPSS sınavında lisans alanı oturumları genel yetenek-genel kültür testleri ile başlayacak. Genel yetenek genel kültür sınavı ile birlikte eğitim bilimleri test sınavı 31 Temmuz tarihinde düzenlenecek.

Alan bilgisi sınavının 6 Ağustos ve 7 Ağustos tarihinde yapılacağının bildirildiği 2022 yılı sınav takviminde KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavının ise 14 Ağustos tarihinde gerçekleştirileceği ifade edildi.

ÖSYM'nin sınav takvime göre, KPSS Ön Lisans oturumu 2 Ekim tarihinde, KPSS Ortaöğretim oturumu ise 6 Kasım tarihinde yapılacak. KPSS DHBT sınavının yapılacağı tarih ise 27 Kasım 2022.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal