10 Kasım Anmasında Saygısızlık Yapan Engin Sezgin Kimdir?

Engin Sezgin, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıl dönümü dolayısıyla yapmış olduğu sosyal medya paylaşımında, ümmeti skandal sözlerle çıkıştı. Peki Engin Sezgin kimdir?

11.11.2021-09:29 - (Son Güncelleme: 11.11.2021-11:46) 10 Kasım Anmasında Saygısızlık Yapan Engin Sezgin Kimdir?

Turizm sektörünün önde gelen firmalarından olan Maxx Royal Resorts ve Voyage Otelcilik Grubu'nda Grup İnsan Kaynakları Eğitim Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi statülerinde görevde bulunan Engin Sezgin, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, ümmet hakkında skandal ifadeler kullanmasının ardından Engin Sezgin ne dedi? Engin Sezgin kimdir? aratılan başlıklardan olmuş durumda.

ENGİN SEZGİN KİMDİR?

1971 yılında Eskişehir'de dünyaya gelen Sezgin, lise öğreniminden sonra Hacettepe Üniversitesi Fizik mühendisliği bölümünü kazanmış, bu üniversitedeki 3 yıllık öğrencilik hayatından sonra da ayrılarak Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümüne katılmış ve buradan mezuniyetini elde etmiştir. Bu üniversitedeyken öğrenimi devam etme aşamasında staj yapmış olduğu Ankara Hilton Hotel'de, İnsan Kaynakları Müdürü'nün yönlendirmesi ile birlikte İnsan Kaynakları ve Eğitim alanına yönelen Sezgin, 1996 tarihinde Ankara'dan İstanbul'a taşınmış ve Polat Renaissance Hotel İnsan Kaynakları Departmanında ilk profesyonel İnsan Kaynakları deneyimini özgeçmişine eklemiştir.


ENGİN SEZGİN NE İŞ YAPMAKTA?

Bu hoteldeki deneyiminin ardından sırası ile birlikte şuralarda çalışmıştır;

-Oriflame Kozmetik Ürünleri İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü

-Havaş Havalimanları Yer Hizmetleri A.Ş İstanbul İstasyon İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve Türkiye İnsan Kaynakları Müdürlüğü

-Uzan Grup/ Rumeli Telekom İnsan Kaynakları Planlama ve Geliştirme Direktörlüğü

-Çelebi Hava Servisi İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Ergoisviçre İnsan Kaynakları ve Eğitim Koordinatörlüğü ve Ergo Grubu Holding İnsan Kaynakları Eğitim ve İdari İşler Direktörlüğü 

Sezgin en son Maxx Royal Resorts, Voyage Otelcilik Grubu ve ETSTUR Grup İnsan Kaynakları ve Eğitim Direktörü (CHRO) ile birlikte İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktaydı fakat bu görevi ile ilişiği kesilmiştir.

ENGİN SEZGİN NE DEDİ?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün 83'üncü ölüm yıl dönümü sebebiyle Instagram hesabından bir paylaşımda bulunan Sezgin, 'Bizlerin Arap özentisi b**tan bir ümmetin soytarısı olarak değil, bir Cumhuriyet bireyi olarak yetişmemizi sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz..." ifadelerinde bulunmuştu.


SKANDAL PAYLAŞIMININ ARDINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Tartışma yaratan ifadelerini kullanmasının ardından Sezgin özür metninde ise, 'Öncelikle haddimi aşan sözlerim için herkes çok özür diliyorum. İnanan bir Müslüman olarak, Müslüman bir ülkede yaşadığımın bilinciyle kendimi doğru ifade etmem gerekirdi. Çalıştığım kurumla da bugün itibarıyla ilişiğim kesilmiştir. Herkesten özür dilerim.' sözlerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal