Amerika Vuracağı Noktaları Belirledi!

Amerika, Suriye'yi vurma hazırlığını tamamladı. Rejime ait yerlerin haritasını çıkaran ABD, saldırı söylemlerini arttırdı.

10.04.2018-09:15 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-09:43) Amerika Vuracağı Noktaları Belirledi!

CIA ve Pentagon, Suriye rejimine ait 22 kritik noktanın haritasını belirledi. Hedefler arasında Tahran destekli Şii milis merkezleri ile içinde Rusya askerleri bulunan Humus ve Tartus’taki askeri üsler de bulunuyor.

Guta'ya yapılan kimyasal gaz kullanımına karşılık olarak CIA ve Pentagon, Suriye’ye ait 22 kritik noktanın haritasını belirledi. Saldırılacak üsler arasında, Şii silahlı güçlerin ağırlıklı olduğu stratejik bölgeler de yer alıyor. Ayrıca Humus ve Tartus bölgelerinde ABD hedefleri arasında yer alan 2 askeri üste Rusya güvenlik güçleri bulunduğu bildiriliyor.

KARA GÜCÜ YOK EDİLECEK

Saldırılacak askeri üsler konusunda Fransa, İngiltere, ABD ve İsrail'in koordineli halde hareket edeceği ifade edilirken Esed rejimine ait askeri karargahların bombardımanı, deniz, hava ve kara füzeleriile yapılacak. Suriyeli Uluslararası İlişkiler Uzmanı Zekeriye Molahafci, Amerika’nın detaylı bir hedef haritası çıkardığını, bölgede 20’den fazla askeri konuşlanmayı önümüzdeki birkaç gün içerisinde vurma hazırlığı yaptığını bildirdi.

KRİTİK ALANLAR HEDEFTE

Deyrizor-El Bukemal hattında DEAŞ’de yaşanan hareketliliğe vurgu yapan Molahafci, ABD'nin yanına Fransa, İngiltere ve İsrail’i alarak başta askeri havalimanları olmak üzere stratejik noktaları bombalayacağını öne sürdü. Molahafci, Humus, Şam, Tartus ve Hama ile birlikte Haseke, Deyrizor ve Rakka sınırları içinde bulunan askeri üslerin de tespit edilen hedefler arasında yer aldığını belirtti.

GUTA HİKAYE

ABD’nin Guta’yı kendisine bahane ederek PKK’nın, Suriye askerleri ve İranlı milislerle sorun yaşadığı bölgeleri de vuracağını öneren Molahafci, ne Obama ne de Trump hükümetinin Esed ve destekçilerinin 7 yıldır işlediği savaş suçlarının dikkate almadığını söyledi . “Suriye hava savunma sistemlerinin çökmesi tüm denklemi altüst etti” diyen Molahafci, kara gücü zaten yok olma noktasında olan Suriye ordusunun böyle bir saldırı ile tamamen dağılacağını da sözlerine ekledi. Rusya’nın böyle bir müdahale ihtimaline karşı Hımeymim başta olmak üzere tüm alanlarda savaş pozisyonuna geçtiğini kaydeden Molahafci, “Trump’ın yeni kadro düzenlemesi bu senaryonun gerçekleşmesini hedefleyerek gerçekleşti” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal