ABD'de Ortaya Çıkan Virüs Yaşamı Tehdit Etmeye Devam Ediyor

ABD Hastalık Kontrol ve Göç Merkezi tarafından gelen beyan korkuya sebep oldu.

03.02.2018-14:17 - (Son Güncelleme: 03.02.2018-14:03) ABD'de Ortaya Çıkan Virüs Yaşamı Tehdit Etmeye Devam Ediyor

ABD Hastalık Kontrol ve Göç Merkezi tarafından gelen beyan korkuya sebep oldu. Yapılan açıklamada 16 kişinin daha grip sonucunda öldüğü bildirildi.

16 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

ABD’nin 49 eyaletinde grip tanısı ile hastaneye yatan 16 kişinin daha yaşamını yitirdiği ve ölüm sebebinin grip olduğu tespit edilen kişi sayısının son 4 ayda 53 kişi olduğu ifade edildi.

Yetkililer safından mevzu bahsi geçen konuda, mevsim sebebi ile H3N2’nin olma ihtimalinin üst seviyede olduğu bildirildi. H3N2 virüsünün daha karşık bir hale dönüşmesine, hastaneye yatma ve yaşamlara sebep olduğu bilinen kötü huylu ve bulaşıcı bir virüs olduğu ifade edildi. 2017'nin Ekim ayından beri hastanelerde buna sebepten dolayı yatan hasta sayısının her geçen gün arttığı ifade edilirken, ülke çapında grip tanısı ile tedavisi edilmeye çalışılan 16 hasta daha yaşamını yitirdi.

Amerikalı Doktorlar, hasta takip bilgileri doğrultusunda grip hastalığının bu seneki mevsiminde son yıllara nazaran en kötü ve en yüksek durumun gerçekleştiğini, ülke çapında yaygınlaştığını ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal