ABD İSteği Sonuca Ulaşamadı!

ABD temsilcisi Haley, İran'daki eylemler sebebiyle toplanan BMGK'nde ülkeye müdahale yapılması amacıyla provokasyon yaptı. Rusya ve Fransa ise İran'a müdahaleye karşı.

06.01.2018-10:24 - (Son Güncelleme: 06.01.2018-10:19) ABD İSteği Sonuca Ulaşamadı!

ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine çıkardığı İran'daki elemler masaya yatırıldı. "Baskıcı hükümetten bıkmış cesur insanların hayatlarını riske atarak eylemlere katıldığını" ifade eden Haley, savaş için beklediği desteği alamadı.

İranlıların sesinin duyulması gerektiğini belirten Haley, "İran'ın Suriye'de Esed rejimini desteklemek için en az 6 milyar dolar harcadığını ve bunu bilen halkın hükümeti protesto ettiğini" söyledi.

Haley, İran halkının "hükümetin teröre destek vermeyi bırakması, milyarlarca doları katillere ve diktatörlere göndermemesi" için sokaklara akın ettiğini belirterek, "Özgürlükleri destekleyen ülkeler İran halkına destek verdi ama daha fazlasını yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise ABD'nin İran'daki eylemleri BMGK'ye taşımasını sert bir dille karşıladı.

ABD'yi "sahte bahanelerle" İran'ın içişlerine karışmakla itham eden Nebenzia, "Bugün bir kez daha ABD'nin BMGK'yi kötüye kullandığına şahit oluyoruz. Bırakın, İran kendi sorunlarıyla ilgilensin. Afganistan, Suriye, Libya, Irak, Yemen, Kuzey Kore ve Afrika'daki sorunlara odaklanmak yerine konseyin enerjisini boşa harcıyorsunuz." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal