BM'den Önemli Kaşıkçı Açıklaması

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayının Suudi Arabistan hükümeti tarafından soruşturulmasının 'tek kelimeyle yeterli olmadığını' dile getirdi.

14.12.2018-15:41 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-16:40) BM'den Önemli Kaşıkçı Açıklaması

Sözcü Shamdasani, BM Cenevre Ofisi'nde gerçekleştirilen haftalık olağan basın toplantısında, Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayetinden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı sorumlu tutan tasarının, ABD Senatosunda kabul edilmesine yönelik basın mensuplarının sorusunu cevapladı.

ULUSLARARASI SORUŞTURMA ÇAĞRISI

'(Cinayetin) Başından bu yana söylediğimiz gibi hala uluslararası soruşturma çağrısında bulunuyoruz' ifadelerini kullanan Shamdasani, Türk ve Suudi makamlarının yürüttüğü soruşturmaya müteşekkir olduklarını dile getirdi.

'SUUDİ ARABİSTAN TARAFINDAN YÜRÜTÜLMESİ YETERLİ DEĞİL'

Shamdasani, bununla beraber Suudi Arabistan'ın yürüttüğü soruşturmayı kapsamlı görmediklerine vurgu yaparak, 'Hükümeti eleştiren bir gazetecinin cinayetinin, o hükümetin başka bir ülkedeki konsolosluğunda işlendiği göz önüne alındığında, soruşturmanın Suudi Arabistan tarafından yürütülmesi tek kelimeyle yeterli değildir. Uluslararası bir müdahillik gerekiyor ve biz bunun güçlü şekilde arkasındayız' işeklinde konuştu.

Kaşıkçı cinayetine yönelik, Suudi Arabistan makamlarıyla cinayetin başından itibaren görüştükleri bilgisini paylaşan Shamdasani, başlatılacak bir uluslararası soruşturmanın adresinin de BM'nin merkezinin bulunduğu New York olduğunu ifade etti.

ABD Senatosu da geçtiğimiz gün Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayetinden Suudi Veliaht Prens Muhammed'i sorumlu tutan ortak karar tasarısını kabul etmişti.

Tasarıda, Senatonun Kaşıkçı cinayetinin talimatının Veliaht Prens tarafından verildiğine inandığı ifade edilen, Riyad yönetimine 'Kaşıkçı cinayetine dahli bulunan herkesten hesap sorması' çağrısında bulunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal