Yuri Gagarin Nasıl Öldü, Yakılan Naaşının Külleri Nerede?

ATV’nin fenomen yarışması Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında Yuri Gagarin sorusu gündem oldu. Yarışmacıya uzaya çıkan ilk insan olan Gagarin’in küllerinin şu anda nerede olduğu soruldu. İzleyiciler sorunun cevabını merakla bekledi.

03.01.2022-10:15 - (Son Güncelleme: 03.01.2022-10:15)

Yeni yılın ilk Kim Milyoner Olmak İster yarışma programında yarışmacıya sorulan soru, hem ekran başındakiler hem de yarışmacı tarafından oldukça merak edildi. Yarışmacının joker hakkını kullandığı soruda kafalar karıştı. Yuri Gagarin naaşının küllerinin sorulduğu soruda yarışmacı doğru cevabı bulamadı. İşte sorunun yanıtı ve detaylar…

CEVABI

Yarışmada sorulan “Uzaya çıkan ilk insan olan Yuri Gagarin’in öldükten sonra yakılan naaşının külleri şu an nerededir?” sorusuna Ay’da, Ay’ın yörüngesinde, Dünya’da ve Dünya’nın yörüngesinde şıkları verildi. Gagarin’in mesleği ve kaza sonucu öldüğü bilinmesi kafaları karıştırdı.

Doğru cevap Dünya’da oldu. Çünkü Yuri Gagarin, deneme sürüşündeki bir kaza sırasında öldükten sonra vücudu yakıldı ve külleri Moskova Kızıl Meydan’da bulunan Kremlin Duvarı Mezarlığına gömüldü. Yani Gagarin’in külleri Dünya üzerinde yer alıyor.

ÖLÜMÜ

Dönemin Sovyetler Birliği kozmonotu Yuri Gagarin, 1962’de kozmonot yetiştirme merkezinde çalışmaya başladı. Antrenör vekili olma sürecindeyken tekrar savaş uçağı pilotu olabileceğini kuruma kanıtlaması gerekiyordu. Bunun için bir deneme sürüşü yaptı.

Eğitmeniyle birlikte yaptığı deneme sürüşü sırasında hayatını kaybetti. Eğitmeni de onunla birlikte öldü. Kazaya neyin sebep olduğu bilinmiyor. Sonradan kötü hava koşullarının neden olabileceği söylendi. Bir başka iddiaya göre Gagarin sürüş sırasında alkollüydü. Ancak testlerde böyle bir duruma rastlanmadı. İddialardan biri de Yuri Gagarin’in deneme sürüşüne çıkmadan hemen önce roket mühendislerine küfretti. Bu sebeple kontrol dışı bir sürüş yaptı.

Ölümü üzerindeki en güçlü iddialardan biri de bu kazanın bir suikast girişimi olduğudur. Kazandığı popülariteden korkan Leonid Brejnev’in isteğiyle öldürüldüğü de söylenmektedir. Bunun sebebi Gagarin’in o dönem çok ünlü olması ve politikaya atılması halinde mutlaka kazanacağının öngörülmesiydi.

27 Mart 1968’de gerçekleşen Yuri Gagarin’in ölümü ardından gelecek on yıl boyunca çeşitli komplo teorileri anlatılmıştır. Gagarin’in bir kozmonot olması ve bir kazada ölmüş olması sorudaki şıkların hepsini olabilir bir hale getirdi. Ancak Gagarin’in kazası bir deneme sürüşünde gerçekleşti ve bedenine ulaşıldı.


YURI GAGARIN KİMDİR?

9 Mart 1934’te doğan Yuri Gagarin Sovyetler Birliği pilotu ve kozmonotudur. 12 Nisan 1961 tarihinde Vostok uzay aracı ile Dünya yörüngesinde bir tam turu tamamlayarak uzaya çıkan ilk insan olmayı başarmıştır.

Uluslararası bir ün kazanan Gagarin şöyle anlatılıyor:

“Mütevazı, mizahı müstehcenleştiğinde utandırıyor; zekasının ileri derecede gelişmiş olduğu belli; hafızası harika. Çevresine karşı keskin ve çok yönlü dikkati onu meslektaşlarından ayırıyor; hayal gücü iyi gelişmiş; tepkileri hızlı; azimli, faaliyetleri ve eğitim egzersizleri için kendisini özenle hazırlıyor, gök mekaniği ve matematiğinin üstesinden kolaylıkla geliyor ve yüksek matematikle başarılı. Kendini haklı görürse bakış açısını savunmak zorunda kaldığında kısıtlı hissetmiyor, hayatın değerini birçok arkadaşından daha iyi anladığını gösteriyor.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal