Yunanistan'dan Çarpıcı Analiz: Erdoğan Kimseden Korkmuyor!

Yunanistan medyasında en çok okunan gazetelerinden biri olan Kathimerini'nin yayın yönetmenliğini yapan Alexis Papachelas, gazetesinde Türkiye-Yunanistan ilişkilerini kapsamlı bir şekilde mercek altına aldı.

08.10.2021-12:04 - (Son Güncelleme: 08.10.2021-13:25) Yunanistan'dan Çarpıcı Analiz: Erdoğan Kimseden Korkmuyor!

Yunanistan medyasında en çok okunan gazetelerinden biri olan Kathimerini'nin yayın yönetmenliğini yapan Alexis Papachelas, gazetesinde yazdığı yazıda Türkiye-Yunanistan ilişkilerini kapsamlı bir şekilde mercek altına aldı. Alexis Papachelas, Kathimerini gazetesi'nde yayınladığı makalede Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın hiç kimseden korkmadığını dile getirdi. 

Kathimerini gazetesi’nde yayın yönetmeni Alexis Papachelas imzasıyla yayınlanan kapsamlı makalede, 

‘’Bu ilişki garip bir şekilde Yunanistan’a yarıyordu. Trump’ın Yunan diasporasıyla ilişkileri geliştirmek gibi bir derdi yoktu ve ayrıca Ege ya da Kıbrıs nerede olduğunu bilmiyordu. Ona yakın olan Yunan göçmeni ABD’liler de bu konuları umursamıyordu. Bir diğer konu da ABD diplomasisinde değişim vardı. Protokol dengesi uygulanmıyordu. Eskiden dönemin ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Yunanistan’a gidip, Türkiye’yi pas geçmesi düşünülemezdi. 

ERDOĞAN KİMSEDEN KORKMUYOR

Kapalı kapılar arkasında ABD’liler geleneksel müttefiklerine Erdoğan ile birlikte iyi geçinme yolları arıyor. Erdoğan’ın Trump’tan (ve elbette Putin’den de) korkuyordu ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’i dinliyordu. Şimdi o kimseden korkmuyor ve Avrupa’da sağlam bir muhatabı da yok. Bu durum bölgede siyasi atmosfer ısınınca etkileyebilecek bir şey’’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal