Yunanistan'dan Ayasofya İçin UNESCO Görüşmesi

Son günlerde dünya mirası listesinde yer alan ve halen müze olan Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması konusu gündemden düşmüyor. Bu durumdan rahatsız olanlar ise diplomatik destek arayışını sürdürüyor. Son olarak Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias konu hakkında UNESCO ile görüşme gerçekleştirdi.

17.06.2020-10:20 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-11:37) Yunanistan'dan Ayasofya İçin UNESCO Görüşmesi
İstanbul'un fethinin yıl dönümü kutlamaları kapsamında Fatih Sultan Mehmet'in şehri aldıktan sonra ilk cuma namazını kıldığı Ayasofya'da Fetih Suresi’nin okunması ve Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılmasının gündeme gelmesi Yunanistan'ı çıldırttı.

Kendi ekonomik çöküşünü bir kenara atıp, Türkiye'yi ilgilendiren bir mesele için Avrupa Birliği ülkelerinin desteğini almak amacıyla onların kapılarına koşan Yunanistan, dünya mirası listesinde yer alan ve halen müze olan Ayasofya'nın cami olarak tekrar ibadete açılmaması için, UNESCO ile görüşmelere başladı.

UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay ile görüşen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Ayasofya'da Kuran okunmasından dolayı rahatsızlığını bildirdi.

İslam fobisinin zirveye taşındığı görüşmede Azoulay'ın Ayasofya'nın statüsüyle ilgili herhangi bir farklılığın önceden kendilerine iletilmesi ve bu konuda bilgi verilmesi gerektiğini vurguladığı kaydedildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal