İstanbul'un Fethi'ni İşgal Olarak Nitelendiren Mısır'a En Güzel Cevap Araplardan Geldi

Mısır'ın Fetva Kurumu'nun “İstanbul işgal edildi” saçmalığına en güzel cevap Araplardan geldi. Katar'ın AlJazeera televizyonu 2 dakikalık mini bir belgeselle Mısırlılara cevap verdi.

10.06.2020-12:49 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-13:33)

İstanbul'un fethinin yıl dönümü kutlamaları kapsamında Fatih Sultan Mehmet'in şehri aldıktan sonra ilk cuma namazını kıldığı Ayasofya'da Fetih Suresi’nin okunması ve Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılmasının gündeme gelmesi Mısır’ı oldukça rahatsız etti.

Yunanistan'a destek çıkan Mısır'ın resmi fetva kurumu Dar El İfta, 7 Haziran'da "Konstantinopolis'in fethi büyük bir İslami fetihtir" açıklaması yaptı.

7 Haziran'da Dar El İfta internet sitesinden yaptığı açıklamada, Bizans Devleti döneminde adı Konstantinapolis olan İstanbul'un 1453 yılında fethedilmesini "Osmanlı'nın İstanbul'u işgali" olarak nitelendirdi.

Mısır'ın Fetva Kurumu'nun “İstanbul işgal edildi” saçmalığına en güzel cevap yine başka bir arap ülkesinden geldi. Katar'ın AlJazeera televizyonu, Rasulullah Aleyhisselam’ın Fetih ile ilgili hadislerini hatırlatarak hazırladığı 2 dakikalık bir mini belgeselle Mısırlılara cevap verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal