Mısır Fetva Kurumu, İstanbul'un Fethi İçin İşgal Dedi

Mısır’da darbeci El Sisi’nin emri altındaki Fetva Kurumu, İstanbul’un fethine “işgal” dedi.

09.06.2020-09:51 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-11:32) Mısır Fetva Kurumu, İstanbul'un Fethi İçin İşgal Dedi

Ayasofya'nın tekrar cami olarak açılmasının konuşulmasının ardından darbeci Sisi’nin yönetimindeki Mısır Fetva Kurumu, Facebook üzerinden yaptıkları paylaşımda İstanbul’un Fethi için Osmanlı işgali dedi.

MÜSLÜMAN ALİMLER BİRLİĞİ'NDEN TEPKİ

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, Mısır Fetva Kurumu'nun İstanbul'un fethine "Osmanlı işgali" demesinin, kurum için utanç lekesi olduğunu dile getirdi.

“HUSUMETTE SINIRLARI AŞMAK, UTANÇ LEKESİ”

Genel Sekreter Karadaği, sosyal medya hesabı Facebook üzerindeki paylaşımında, Hazreti Muhammed'in "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur" hadisiyle bu fetihten bahsettiğini dile getirdi.

"İstanbul'un fethinin, Osmanlı işgali olarak tanımlanması husumette sınırları aşmak, tehlikeli bir yozlaşma ve Mısır Fetva Kurumu için bir utanç lekesidir." diyen Ali Muhyiddin el-Karadaği, böyle bir söylemin, Mısır'daki dini kurumların siyasallaştığının kanıtı olduğunun altını çizdi.

CEZAYİR'DEN DE ELEŞTİRİ

Cezayir'de faaliyet gösteren en büyük İslami eğilimli parti Barış Toplumu Hareketi'nin Başkanı Abdurrezzak Mukri ise sosyal medya Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Fetva Kurumu'nun açıklamasından sonra hakkı batıldan ayırt etme konusunda bir müphemlik kaldı mı?" sözleri kullanıldı.

ÖNCE İŞGAL DEDİLER, SONRA DÜZELTTİLER, ERDOĞAN'A YÜKLENDİLER

Mısır Fetva Kurumu Facebook'ta, "Ayasofya 537 yılında Bizans döneminde bir kilise olarak inşa edildi ve Osmanlılar 1453'te İstanbul'u işgal edinceye ve onu camiye çevirinceye kadar 916 yıl kilise olarak kaldı" demişti.

Bu skandal paylaşım sonrası gelen tepkiler üzerine yeni bir açıklama yapılmış ve açıklamada "büyük fethin sufi Osmanlı Sultanı Fatih Sultan Mehmet eliyle gerçekleştirildiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise Sultan Mehmet'le hiçbir bağının olmadığı" denilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal