Yunanistan Siber Saldırı Altında

Yunanistan’a son bir hafta içerisinde iki siber saldırı gerçekleştirildi ve Yunanistan devletine ait kurumların siteleri çökertildi.

30.01.2020-15:33 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-15:09) Yunanistan Siber Saldırı Altında

Yunanistan’da geçtiğimiz hafta iki siber saldırı yaşandığı açıklandı. Yunan hükümetinin yaptığı açıklamaya göre, başbakanlığa ait internet siteleri, ulusal polis, itfaiye kamu düzeni, içişleri, dışişleri ve denizcilik bakanlığı gibi devlete ait çeşitli sitelere siber saldırı düzenlendi.

Ddos Saldırıları, Yunan hükümeti Önlem Aldıklarını Belirtti

Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, siber saldırıların niteliğini dair bilgi verdi ve bunların DDoS (Dağıtık Hizmet Engelleme- Distributed Denial of Service)  saldırısı olduğunu söyledi. Bahsi geçen sitelerin çöktüğünü kaydeden Petsas, karşı önlemlerin alındığını sözlerine ekledi. Bununla birlikte, Petsas önlemlere ilişkin ayrıntı paylaşmadı.

Öte yandan, Yunan basınında bu saldırı son hafta içerisinde ikinci siber saldırı yaşanması sonrası saldırının sorumlusu olarak online bir Türk posta grubunun olabileceği haberleri yer aldı. Fakat Yunan yetkilileri bu konuda herhangi bir açıklama yapmaktan çekindi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal