Facebook 500 Milyon Dolar Tazminat Ödeyecek

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketlerinden Facebook’un başı hakkında açılan yüz tanıma teknolojisi davasıyla son birkaç yıldır dertte. ABD’nin Illinois eyaletinde açılan davayı sürdürmek istemeyen şirket yüklü tazminat ödeyerek uzlaşma yoluna gitti.

30.01.2020-15:08 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-14:21) Facebook 500 Milyon Dolar Tazminat Ödeyecek

Birkaç yıl önce Facebook, yüklediğiniz fotoğraflarda bulunan kişileri etiketlemeniz için otomatik olarak öneriyordu. Ancak Illinois eyaletinde yüz tanıma verilerinin toplanmasının yasak olması nedeniyle uzun yıllar önce Facebook'a dava açılmıştı.

New York Times tarafından yayınlanan haberde, Facebook'un kullanıcılarının rızasını almadan yüz verilerini toplamasının Illinois eyaletinde yasak olduğu belirtildi. Facebook'un eyaletin biyometrik veri toplama yasalarını ihlal etmesi sebebiyle açılan dava, birkaç yıldır devam ediyordu.

Facebook şimdiye kadar bütün suçlamaları reddetmiş ve davanın kendi lehine sonuçlanacağından emin açıklamalar yapmıştı. Facebook aleyhindeki dava 2015 yılında Illinois'deki kullanıcılar tarafından açılmıştı. 2018'de San Fransisco'dan bir bölge hakimi Facebook'un alehine karar vermişti. Bu kararı temyize götürmemeye karar veren Facebook, konuyu böylece kapatma kararı aldı.

Böylece geri adım atma kararı alan şirket, 550 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Facebook yetkililerinden yapılan açıklamada "Hissedarlarımız, kullanıcılarımız ve Illinois sakinleri için bu davayı geride bırakıp yolumuza devam etmek daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal