Yatırımcılarda endişe hakim: Togg’un rakibi iflas bayrağını çekiyor

Otomobil sektöründe yaşanan ham madde ve tedarik krizi sebebiyle yerli otomobil markası Togg’un en büyük rakibi olan Fisker’in iflas etmek üzere olduğu ifade edildi.

29.04.2024-12:54 - (Son Güncelleme: 29.04.2024-17:35) Yatırımcılarda endişe hakim: Togg’un rakibi iflas bayrağını çekiyor

Dünyanın bazı noktalarında yaşanan savaşlar ve ekonomik kriz sebebiyle pek çok sektörde olduğu gibi otomobil sektöründe de ciddi sorunlar yaşanıyor. Sektörde pandemiden bu yana yaşanan tedarik ve ham madde sorunu sebebiyle yerli otomobil markası TOGG’un en büyük rakibi olan Fisker’in iflas etmek üzere olduğu ifade edildi.

Fisker iflas mı etti

Karar'ın yer verdiği habere göre; pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntılarla boğuşan elektrikli araç üreticisi Fisker, zor günler yaşıyor. Şirket, artan mali zorluklar ve üretim sorunlarıyla karşı karşıya kalarak iflas tehlikesiyle yüzleşiyor. Durumun ciddiyetinin farkında olan Fisker yetkilileri, krizi aşmak için acil önlemler almaya çalışıyorlar. Fisker'in kurtuluş umudu, sektördeki dev markalardan gelebilir. 

Son bilgilere göre, Fisker'in dört büyük otomobil üreticisiyle satış görüşmeleri yürüttüğü ortaya çıktı. Bu görüşmeler olumlu sonuçlanırsa, Fisker'in iflastan kurtularak faaliyetlerine devam etme şansı doğabilir.

Yatırımcılarda endişe hakim: Togg’un rakibi iflas bayrağını çekiyor

Şirket yetkilileri, anlaşmanın 30 gün içinde tamamlanması gerektiğini belirttiler. Eğer bu süre içinde bir anlaşma sağlanamazsa, Fisker'in iflası kaçınılmaz olabilir. Bu gelişmeler ışığında, Fisker'in hisse senetlerinin geleceği de belirsizlik taşıyor. Yatırımcılar, şirketi satın alacak büyük bir markanın ortaya çıkmasıyla hisselerde bir yükseliş bekliyorlar. 

Ancak şu an için net bir şey söylemek zor. Ekonomik krizin gölgesinde Fisker, zorlu bir süreçten geçiyor. Şirketin kurtarılması veya kurtarılmaması, önümüzdeki 30 gün içinde netlik kazanacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal