Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a Silahlı Saldırıyı Mektupla İtiraf Ettiler!

Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, belediye önünde silahlı saldırıya uğramıştı. Olayla bağlantılı olan tutuklu sanık Halit Aytekin, savcılığa gönderdiği mektupta uyuşturucu ve hap karşılığında olayı gerçekleştirdiklerini itiraf etti.

01.01.2022-18:29 - (Son Güncelleme: 01.01.2022-18:29) Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a Silahlı Saldırıyı Mektupla İtiraf Ettiler!

Trabzon’da Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın silahlı uğradığı saldırıda, Halit Aytekin ile azmettirici oldukları iddia edilen Ayhan Kılıç ile oğlu Tolgahan hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemi talep edilmişti. Tutuklu sanıklardan biri olan Halit Aytekin’in savcılığa gönderdiği mektupta belediye başkanını para ve hap karşılığında vurduklarını ifade etti. Mektubu gönderen Tolgahan Kılıç ise, Trabzon’da Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın verdiği sözleri tutmaması gerekçesiyle böyle bir duruma karıştığını söyledi. 

Bıyık, kendisine gerçekleştirilen silahlı saldırıda makam aracını siper ettiği için yara alamdan kurtuldu. Olay sonrasında Halit Aytekin, Tolgahan ve babası Aykan Kılıç gözaltına alındı. Emniyette işlemi biten şüpheliler adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Trabzon’da Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın silahlı uğradığı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada, savcılık tarafından hazırlanan 3 sanık hakkında iddianame hazırlandı. 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, şüpheliler hakkında 13 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması talep edildi. 

BABA VE OĞULA AYNI CEZA İSTENDİ

Tutuklu Tolgahan ve tutuksuz yargılanan babası Ayhan Kılıç hakkında, 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi.  

SAVCILIĞA MEKTUP YAZIP İTİRAF ETTİLER

Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, belediye önünde silahlı saldırıda suçlu bulunan tutuklu sanıklar suçunu mektup yazarak itiraf etti. Tutuklu sanıklardan biri olan Halit Aytekin’in savcılığa gönderdiği mektupta belediye başkanını para ve hap karşılığında vurduklarını ifade etti. Mektubu gönderen Tolgahan Kılıç ise, Trabzon’da Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın verdiği sözleri tutmaması gerekçesiyle böyle bir duruma karıştığını söyledi. Yargılanmalarının ileriki zamanlarda yapılacağı ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal