Yılmaz Vural Derbiyi Haber 365'e Değerlendirdi!

Türk futbolunun efsane isimlerinden Teknik Direktör Yılmaz Vural, bu akşam oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Haber 365 takipçileri için değerlendirdi.

06.02.2021-16:54 - (Son Güncelleme: 06.02.2021-16:58) Yılmaz Vural Derbiyi Haber 365'e Değerlendirdi!

Tecrübeli Teknik Direktör Yılmaz Vural, ilk sessiz derbiye saatler kala maç hakkında yorumlarını Haber 365' e aktardı. 

Yılmaz Vural, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi ile ilgili yorumlarında ;

'SON DERBİLERDEN SONRA KEYİFLİ BİR MAÇ İZLEMEK İSTİYORUM'

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan son 10 karşılaşmadan 6'sı berabere bitmiş. Ben artık bu şekilde derbiler izlemek istemiyorum. Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin İngiltere'de alt sıralara oynayan takımların karşılaşmalarından daha zevksiz geçmesini istemiyorum. Derbide bir futbolsever olarak sahada keyifli bir oyun görmek istiyorum.

'BİR HOCA DERBİ KAYBEDERSE TOPA TUTULUR'

Türkiye'de özellikle büyük takımlarda bir hoca derbi kaybederse topa tutuluyor. Bu yüzden sahaya takımını çıkaran teknik adamlar galibiyet alma hedefi yerine öncelikle kaybetmemek için takımını oynatıyor. Ülkemizdeki bu derbi kayıbında yaşanan tutum nedeniyle derbiler çok keyifsiz geçmeye başladı, bunun artık bir sonu olmalı. 

'ONYEKURU VE SAMUEL KİLİDİ AÇABİLİR'

İki takımda karşılaşma öncesi en çok öne çıkan isimler öncelikle tabi kaleciler. Altay Bayındır ve Fernando Muslera'nın performansı derbi için oldukça önemli. İki kalecide son zamanlarda oldukça formda. Kaleciler dışında ise ben forvet oyuncularından çok kanat oyuncularının daha çok öne çıkacağını düşünüyorum. Bence Galatasaray'dan Henry Onyekuru ve Fenerbahçe'den Osayi Samuel bu derbi için çok kritik oyuncular. Onyekuru ve Samuel'in gol yollarındaki performansları derbinin kilidini açmak için oldukça önemli olacak.

'SAVUNMAYA GÖMÜLÜRSENİZ KİLİDİ AÇAMAZSINIZ'

Orta sahalar derbinin kilidi için çok önemli. Ortada oynayan oyuncular hücüma çıkmak yerine savunmaya doğru gömülünce oyun sıkışmaya, hücüm aksamaya başlıyor. Orta sahalarınız bu şekilde bir oyun oynarsa derbide kilidi açamazsınız. 

'CESUR OLAN TEKNİK ADAM MAÇI KAZANIR'

Bu maç aslında oyunculardan ziyade teknik adamların maçı olacak. Fatih Terim ve Erol Bulut arasında cesur olanın sahaya hücüm etmek için çıkanın takımının galip geleceğini düşünüyorum. Bu derbide kazanan 3 puandan fazlasını alacak o yüzden risk almanın önemi ortada.

'MOHAMED'İN OYNAMASI TERİM İÇİN ÇOK BÜYÜK RİSK OLUR'

Galatasaray'ın yeni golcüsü Mostafa Mohamed ilk 11'de oynarsa bunun Fatih Terim için çok büyük bir risk olacağını düşünüyorum. Oyuncu henüz uyum sağlamadı son karşılaşmada oyuna sonradan dahil oldu bir penaltı golü attı ancak bu onun derbiye hazır olduğunu göstermez.

'BU KARŞILAŞMADA MESUT'U OYNATMAK ONU KAYBETMEK OLUR'

Mesut Özil'in çok büyük bir oyuncu olduğu zaten ortada. Ancak ben Mesut'un bu karşılaşmada oyunda olmasının onu kaybetmeye yol açacağını düşünüyorum. Fenerbahçe bir süre Mesut Özil'den birşey beklememeli. Özil çok uzun zamandır bir maçı 90 dakika olarak oynamadı, özellikle bizim ligimizde bu durum oldukça önemli. Türkiye'de güce dayalı bir oyun oynanıyor. Bu yüzdende fiziksel olarak tam hazır olmayan bir oyuncudan birşey beklememelisiniz. Fenerbahçe'nin bir diğer transferi Attila Szalai, Mesut gibi değil. Szalai o kadar hazır bir şekilde gelmiş ki bunun da etkisiyle sanki 10 senedir sarı lacivertli formayı giyiyor gibi oynuyor. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal