Yecüc ve Mecüc nedir? Yecüc ve Mecüc ne zaman ortaya çıkacak?

İslam dininde cevabı en çok merak edilen konulardan birisi Yecüc ve Mecüc’dür. Kıyamet alametleri arasında yer alan Yecüc ve Mecüc hakkındaki detaylar internet üzerinden araştırılıyor. Peki Yecüc ve Mecüc nedir? Yecüc ve Mecüc ne zaman ortaya çıkacak? İşte soruların cevapları...

23.07.2022-14:45 - (Son Güncelleme: 23.07.2022-14:45)

İslam dininin en önemli konularından birisi kıyamet alametleridir. Kıyamet alametleri arasında yer alan Yecüc ve Mecüc’ün ortaya çıkacağı zamanın günümüz tarihine çok yakın olması ise insanların bu iki dini karakter hakkında daha fazla araştırma yapmasına sebep oldu.  Kıyamet alametleri arasında yer alan Yecüc ve Mecüc hakkındaki detaylar internet üzerinden araştırılıyor. Peki Yecüc ve Mecüc nedir? Yecüc ve Mecüc ne zaman ortaya çıkacak?

Yecüc ve Mecüc nedir? 

İslami kaynaklarda yer alan bilgilere göre Yecüc ve Mecüc kıyamet alametlerinden birisidir. Bir çok alime göre Yecüc ve Mecüc iki ayrı ırkttan varlıklardır. Başka alimler ise Yecüc ve Mecüc’ün Dabbet’ül Arz türünde varlıklar olduğunu ileri sürmektedir. 

Kur’an-ı Kerim’de yazılan bilgilere göre ise Yecüc ve Mecüc'ün zorlukları aşarak gelecekleri ve yeryüzünde çeşitli fitneler çıkaracakları belirtilmiştir. Ayrıca iblisin soyundan geldiği bilinen bu varlıkların Hz. İsa tarafından yok edileceği dile getirilmiştir. Bazı din alimleri ise Yecüc ve Mecüc'ün hastalık ve ya virüs olma ihtimalinin de yüksek olduğunu belirtmişlerdir.

Yecüc ve Mecüc

Yecüc ve Mecüc ne zaman ortaya çıkacak?

Yecüc ve Mecüc bazı kaynaklara göre kıyametin gerçekleşmesiyle beraber ortaya çıkacak. Kıyamet gününde Yecüc ve Mecüc’ün serbest kalmasıyla ülkeler ve insanlar arasındaki kin ve düşmanlığın artacağı söyleniyor. 

Yecüc ve Mecüc’ün boyutları hakkında ise bazı kaynaklarda şu bilgilere yer verilmiştir:

"Yecüc Mecüc öylesine kalabalık bir topluluktur ki ırmakların ve göllerin suyunu içerek tüketebilirler. Hepsi birden tek bir insanın ölümü gibi ölecekler, öldüklerinde leşlerinin kaplamadığı bir karış yer bulunamayacak. Bunlara ne dağ dayanır ve ne de demir. Onların ikinci sınıfı da kulaklarının birini serer, ötekini de kendisine yorgan yapıp öyle yatar. Fil, yabani hayvan, deve ve domuz ne görürlerse yerler. Onlardan birisi öldüğünde de onu yerler, Onların bir ucu Şam'da, bir ucu Horasan'da olacaktır. Doğu nehirlerinin tümünü ve Taberiye Gölü'nü de içeceklerdir."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal