Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Bir Mumdur, İki Mumdur, Üç Mumdur
Halit Emre Aydın
Bir Mumdur, İki Mumdur, Üç Mumdur
03.09.2019 Salı 14:43

Atalarımız her deyiÅŸlerini, her sözlerini binlerce yıllık tarihin tecrübesi, yaÅŸanmışlığın derinliÄŸi ve deneyimlenen olayların bıraktığı izlerle söylemiÅŸler.

Bunların içinde bir tanesi var ki, hemen hemen her defasında hayat silsilesi içinde çok net bir ÅŸekilde tezahür ediyor. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.

Biz ve bizim gibi birçok insan seçimlerde verilen vaatleri, davranış ve yaklaşım biçimlerini gördükçe karşımızda utanmaz, arlanmaz bir söz cambazı olduÄŸunu, yaÅŸamın öncesi ile sonrasında, aynı hayatlar ve hayaller minvalinde çok savruk bir biçimde ayrışacağını öngörmüÅŸtük.

Bedava süt ve ekmekle yola çıkılan bir kampanya zam oÄŸlu zam ile sürüp gidiyor. Ha pardon zam deÄŸildi ne idi, finansal düzenleme.

Kimsenin alın terine halel gelmeyecek namus sözü ile yüreklerde yankılanan sloganlar, binlerce günahsız emekçinin iÅŸini nedensiz ve müfterinin iftirası ile kaybetmesi ile sukuta büründü.

17 Yıldır Ä°ktidar olan yapının bir kez bile tevessül etmediÄŸi, ideolojik ayrıştırmayı CHP’li yerel yönetimler 6 ayda çok da ağır bir biçimde uygulamaya koydu.

Åžimdi hayal edelim bu CHP’nin yaptıklarının 10’da 1’ni AK Partili biri yapsa neler olurdu…

Peki suç kimin, suç onların deÄŸil, suç bu kadar olaya raÄŸmen hala her ÅŸeyi Recep Tayyip ErdoÄŸan’dan bekleyen, konforunu bozmayan, elini taşın altına koymayan üst düzey, alt düzey, orta düzey AK Parti mensuplarının.

Åžu an boÅŸ vaatlerin, özellikle gençlerin hayallerini gasp eden boÅŸ sözlerin hala büyük bir toplumsal gürültü kopararak hesabı sorulmuyorsa, kimse kusura bakmasın, bu ekran karşısına çıkmak için kendini paralayıp sahada maÄŸdurun yanında olmayan, olamayan kiÅŸilerin iÅŸ bilmezliÄŸi, vebalidir.

Ne Zaman Kaybederdik!

GeçtiÄŸimiz günlerde Türkiye’nin en köklü ve önemli kurumlarından birinin başında olan, çalışmaları ile benim de çok yakından takip ettiÄŸim ve baÅŸarılı addettiÄŸim bir büyüÄŸümüz geçti piyano başına Ä°zmir Marşı çaldı söyledi. Böyle çok yönlü olması, hele de yüksek kavrayış ve sanatsal kabiliyet gerektiren piyano gibi bir enstrümanı çalabiliyor olması ne hoÅŸ velakin, yıllarca sorguladıklarına popülizm uÄŸruna teslim olmak iÅŸte onu sizin deÄŸerlendirmenize bırakıyorum.

TeÅŸbih de hata olmaz, bu vatan sathı mahallinde yaÅŸayan herkes de kardeÅŸimiz velakin ne diyordu Aliya; “SavaÅŸ ölünce deÄŸil, düÅŸmana benzeyince kaybedilir”. Bir hatırlatayım istedim.

Cemil Usta Sezonu

Türkiye Futbol Camiasının kısır döngüsü, aymazlığı ve özellikle kalitesizliÄŸi nedeniyle uzun süredir futbol takımlarını ve uluslararası maçlar dışında maçları takip etme motivasyonumu yitirmiÅŸtim. Velhasıl hem takımlarımızın yaptıkları transferler hem de bugüne kadar oynan maçları baz aldığımızda sanki bu sene daha kaliteli, daha heyecanlı ve daha keyifli maçlar izleyeceÄŸiz.

Özellikle Trabzonspor ve Fenerbahçe çok uzun bir aradan sonra sanki bu yarışın daha etkin paydaÅŸları olacak gibi…

Ümit ediyorum ki bu sene Türk Futbolu açısından geçtiÄŸimiz yıllara nazaran daha baÅŸarılı geçsin.

Ä°hraçlar vs Ä°stifalar

Dün AK Parti MYK’sında alınan DavutoÄŸlu ve arkadaÅŸlarının ihraç talebi ile disipline sevkleri haberi gündeme bomba gibi düÅŸtü. Uzun uzadıya sayfalarca yazılıp, saatlerce konuÅŸulacak malzeme olan bir konu ama en net ve doÄŸru yorumu siyasetin eskisi ve abisi Mehmet Ali Åžahin yapmış; "Bu arkadaÅŸlarımızın istifa etmemiÅŸ olmaları kendileri açısından yanlıştı" 

Haftanın Kazananı :  Metin FeyzioÄŸlu, muhalefet ile vatan – millet düÅŸmanlığının aynı ÅŸey olmadığını gösterdiÄŸi için

Haftanın Kaybedeni : Burhan Kuzu, kendisine hiç yakışmayacak cehalette bir paylaşımı üzerine sıva yapıp savunmaya kalktığı için

Bu arada bu Cuma hutbesinde Gazi’nin anılmamasını mevzu yapanlara bir soru, ayda kaç kez cumaya gidip kaç vakit namaz kılıyorsunuz…

Bence çok uzatmayın Anıtkabir’de mescit, mevlüt istenebilir maazallah.