Whatsapp'ta engelleme nasıl anlaşılır? Whatsapp'ta engellendiğini anlamanın ipuçları

İnsanlar günlük hayatlarında sıklıkla kullandığı iletişim aracı WhatsApp üzerinden bazı soruların cevaplarını araştırıyor. Bir kişinin beni engellediğini nasıl anlarım? WhatsApp'tan biri nasıl engellenir? gibi bazı soruların cevaplarını sizler için haberimizde derledik.

26.03.2022-19:13 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-19:13) Whatsapp'ta engelleme nasıl anlaşılır?  Whatsapp'ta engellendiğini anlamanın ipuçları

En çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olarak bilinen WhatsApp ile ilgili insanlar bazı sorularına cevap arıyor. Birinin beni engellediğini anlamanın yolları var mıdır, ben engellediğim insanları nasıl görebilirim ya da bir kişiyi nasıl engelleyebilirim? Tüm merak edilen soruların detaylarına haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

WhatsApp Engelleme Özelliği

WhatsApp'tan bir kişiyi nasıl engellerim

Eğer engellemek istediğiniz kişi, rehberinizde kayıtlı ise WhatsApp uygulamasına girdikten sonra Ayarlar bölümüne girmeniz gerekiyor. Ayarlardan sonra Hesap- Gizlilik sayfasına gelerek Engellenen Kişiler'den engellediğiniz tüm kişileri görebilirsiniz. Telefonun sağ üst tarafında bulunan artı işaretli kısma girdiğinizde de orada bulunan kişilerden eklediğiniz insanları engellemiş olursunuz. 

WhatsApp'ta engellendiğinizi nasıl anlarsınız?

WhatsApp uygulamasını açtıktan sonra sizi engelleyip engellemediğini merak ettiğiniz insan ile olan sohbet kısmına geldiğinizde kişinin o an Çevrimiçi olup olmadığına bakabilirsiniz. Kişinin çevrimiçi olmaması o an uygulamada aktif olmadığı anlamına da sizi engellediği anlamına da gelebilir. Yine kişinin son görülme durumunun gözüküp gözükmediğini kontrol edebilirsiniz. Fakat son görülmesinin gözükmemesi de, kendi isteğiyle bu durumun gözükmesini kapattığı anlamına gelebilir. Ortak bir tanıdığınıza merak ettiğiniz kişinin son görülme durumunu görüp görmediğini sorarak emin olabilirsiniz. Bir mesaj gönderdikten sonra çift tik olup olmadığına bakabilirsiniz. Eğer tek tik olursa kişinin interneti kapalı ya da uygulamayı silmediyse engellenmiş olabilirsiniz. Yine sizi engelleyip engellemediğini merak ettiğiniz kişiyi sesli olarak aramayı deneyin. Eğer yalnızca aranıyor ifadesini görürseniz muhtemelen engellenmiş olabilirsiniz fakat yine kişi ayarlar kısmından gizlilik ayarlarıyla sesli arama özelliğini devre dışı bırakmış olabilir. Kişinin profil fotoğrafının olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu da WhatsApp kullanıcılarının kendi ayarlarıyla belirleyebilecekleri bir durum fakat başka insanlarda kişinin fotoğrafı gözüküp sizde yoksa engellenmiş olabilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal