Venedik'e Gidince Mutlaka Yapılacaklar

Venedik dediğin de ilk akla gelen gondol turlarıyla, muhteşem değişik karnavallarıyla, romantik havası ile bu şehir kesinlikle ziyaret edilmelidir. İşte, Venedik'e gidince mutlaka yapılacaklar listesi...

07.07.2020-16:50 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:47) Venedik'e Gidince Mutlaka Yapılacaklar

Venedik'e gidince mutlaka yapılacakların da başında gondol turu yapmak, turlara katılarak İtalya ve Venedik’in tarihi hakkın da bilgi almak, en ünlü şehirlerini gezmek ve yemek lezzetlerini denemek sizin için bir mutlaka yapılması gerekenler olacaktır. Peki renkli festivalleri ve aşıklar şehri olan bu yer de mutlaka gezilmesi gereken yerler nelerdir?

Venedik'e Gidince Gezilecek Yerler

San Marco Meydanı

İtalya'nın en popüler meydanlarından olan San Marco Meydanı ilk gezip göreceğiniz yer olabilir. Fazlası ile canlı ve popüler olan bu yerin yerli ve yabancıların uğrak yeridir.

Dükler sarayı

75 dakikalık bir turla sarayı gezebilir düklerin odasını, toplantı salonlarını inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Büyük Kanal

Tarihi yapıların boy gösterdiği ve görülmeye değecek bu yeri gezmek isterseniz gondol turu yapabilirsiniz.

Rialto Pazarları

Rialto pazarları venediğe gidip görmeniz gereken yerlerden bir tanesi sebze, meyve ve balık ürünlerinin satışı gondoldan yapılan alışık olmadığınız ve ilginç bulacağınız bir yerdir.

Burano Adası, Murano Adası

Renkli yapıları ile meşhur olan bu adalar yabancı turistlerin ve gezginlerin uğrak yeridir.

Santa Maria dei Miracoli

İlk dini yapı olmasına sahip olan bu yer birçok evliliğe şahitlik etmiştir. Farklı bir tarza sahip olan Santa Maria dei Miracoli 1481-1489 yılları arasında inşa edilmiştir.

Correr ve Arkeoloji Müzeleri

Eğer bu kendin geçmişi hakkın da merakınız var tam da doğru yerdesiniz gezilecekler listenize bu arkeoloji müzesini ekleyebilirsiniz.

Venedik'e gidince mutlaka yapılacaklar listeniz de gezi bölümünüzü tamamladıysanız sıra geldi bu şehrin dönmeden tatmanız gereken en meşhur damak zevklerine;

Venedik'in En Meşhur Yemekleri

Pizza, makarna ve tiramisu ile lezzetleriyle ünlü olan İtalya' da en gözde şehri Venedik de damak zevkinize göre neler yiyebilirsiniz. Yemekler konusun da hassassanız ve inanç bakımından yemeklerden çekiniyorsanız tercihinizi deniz ürünleri ve sebze yemeklerinden yana kullanabilirsiniz.

Denemeniz Gereken Yemekler;

Sarde in Saor

Soğan, sirke ve sardunya üçlüsünün birleşmesi ile oluşan tatlı ekşi biz lezzete sahip deniz ürünü yemeği olarak kesinlikle denenmesi gereken lezzetlerden bir tanesidir.

Baccala Mantecato

Uzun süreli kısık ateşte ağır ağır pişerek kremsi kıvama gelip baget ekmeği eşliğinin de tüketilerek yenen morina balığının ta kendisidir.

Lampredotto

Biz de kokoreç onlar da Lampredotto inek midesi ve bağırsaklarından yapılan bu yemek sakatat sevenler için tercih edilebilir.

Tiramisu

Tiramisunun anavatanı İtalya da bu tatlıyı yemeden dönmemelisiniz. Kendilerine has Kek, kahve, şarap, kakao ve mascarpone peyniri ile yapılan bu tatlı bizim evde yaptıklarımızdan biraz farklı tabi ki

Gelato

İçin de şarap olduğu için tiramisuyu tercih etmezseniz eğer İtalya’nın en meşhur dondurması gelatoyu tercih edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal