Vatandaşın Kabusu Haline Geldi! Sivrisinekler Farklı İlçelerde de Görüldü

Vatandaşların korkulu rüyası haline gelen sivrisinekler, İstanbul'un farklı ilçelerinde de görülmeye başladı.

21.07.2021-16:34 - (Son Güncelleme: 21.07.2021-17:56) Vatandaşın Kabusu Haline Geldi! Sivrisinekler Farklı İlçelerde de Görüldü

Sivrisinekler yaz aylarının belası olmaya devam ediyor. İstanbul'da, Sarıyer, Avcılar ve Bahçelievler'den sorna Eyüpsultan, Kartal, Ataşehir ve Üsküdar'da da görülmeye başlayan sivrisinekler, çevre sakinlerinin paniğe kapılmasına neden oldu. İl genelinde her yerde çoğalan, ısırdığı bölgelerde kızarıklık ve şişkinlik yapan sivrisineklerden şikayet eden vatandaşlar, yetkililerin acil bir şekilde gerekli tedbirleri alması talebinde bulundu. 

SABAHA KADAR UYUTMAYAN BİR BELA

Buna bağlı olarak Bahçelievler'de oturan Burak Arı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tahmini 1 aydır sivrisinek şikayetlerinin olduğunu dile getirdi. Sivrisineklerin ısırdığı yerlerin şiştiğini belirten Arı, sıcağın etkisi ve sivrisineklerden dolayı sabaha kadar uyuyamadığını ifade etti.

Mağdur vatandaş Arı, çocuğunun uzuvlarında ısırıklardan dolayı morardığını fakat daha sonra iyileştiğini belirtti. İlçede oturan Mediha Arı ise sivrisineklerden rahatsız olduğunu dile getirdi.  Sivrisinekler ile mücadelede yapılan ilaçlamanın 2 gündür durduğunu dile getiren Arı, sivrisineklerin bacaklarını ısırdığını da kaydetti. Avcılar'da oturan Emrah Karakartal, sivrisinek sorununun bu sene çıkmaya başladığını, daha önce böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Sivrisineğin, birkaç hafta önce çocuğunun gözünün üstünü ısırdığını, bu nedenle şiştiğini aktaran Karakartal, eczaneden aldığı kremi kullandıktan sonra iyileştiğini belirtti. Sineklerin Yeşilkent Mahallesi'nde dereden gelebileceğini kaydeden Karakartal, Sivrisinekler, zehirli herhalde ısırdığı zaman iz bırakıyor, şişme, alerji tarzı şeyler oluşturuyor. Ben kendi çocuğumda gördüm. dedi. 

SİNEĞİN ISIRDIĞI YERİN ETRAFI MORARDI

İstanbul'un Üsküdar'da ilçesinde oturan Şule Kandemir, bahçede otururken sivrisinek tarafından birçok kez ısırıldıklarını, daha önceki yıllara göre vücudunun buna farklı tepki verdiğini dile getirdi. Kandemir, sineğe önlem için her yöntemi denediklerini vurgulayarak, Ancak onlar bile fayda etmedi. Normalde eşimi sinek çok ısırmaz ancak bahçede oturunca anında sinek tarafından ısırılıyor. Çocuklarımız da aynı şekilde. Ben de bahçedeyken bu duruma maruz kaldım. Önceki senelerde de vardı ancak bu sene daha fazla ve daha farklı. Onlarca sinek ısırığı ayağımda var. diye konuştu. Sarıyer’de oturan Nimet Kara da kızının sinek tarafından ısırıldığını, bu kısmın aşırı şiştiğini ve kızardığını belirtti. Kara, bunun normal bir sinek ısırığına benzemediğine dikkati çekerek, İlk birkaç saat sadece kaşındı. Sonra sineğin ısırdığı ayağı şişmeye başladı ve aşırı kızardı. Bir gün boyunca geçmeyince hastaneye gittik. İğne yaptılar ancak hala şişlik devam ediyor. Sineğin ısırdığı yerin etrafı morardı. şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal