Varlık Barışı nedir, kimler yararlanabilir? Varlık Barışı'nda son 7 gün!

Yurt dışında yer alan döviz, para, altın ve menkul kıymetleri vergi incelemesine tabi olunmadığından Türkiye'de değerlendirmek için başlatılan Varlık Barışı uygulaması için harekete geçildi. Varlık Barışı'nın ne olduğu merak edilirken hakkında araştırmalar da başladı. Varlık Barışı nedir? İşte, Varlık Barışı başvuruları hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

23.06.2022-12:27 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-12:27) Varlık Barışı nedir, kimler yararlanabilir? Varlık Barışı'nda son 7 gün!

Hem yurt içi hem de yurt dışında bulunan fakat gelir ve kurumlar vergisine muaf tutulmayan kişiler için Varlık Barışı uygulaması başlatıldı. Bu uygulama için başvurular için son haftaya girildi. Malların milli ekonomisine kazandırılması amacıyla başlatılan bu uygulama için heyecanlar arttı. İşte Varlık Barışı uygulamasının detayları...

Varlık Barışı uygulamasında son hafta

30 Haziran tarihine kadar yut dışında bulunan varlıklarını Türkiye'de ki banka ya da aracı kurumlara bildirilmesi üzerine herhangi bir veriye muaf tutulmayacaktır. Vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı gerçekleşmeyecektir. Bu uygulamadan yararlanabilmek için bildirimi yapılan varlıkların 3 ay içinde Türkiye'ye getirilmesi ve Türkiye'de yer alan banka ya da kurumlardaki hesaplara geçişinin yapılması gerekir.

Varlık Barışı

Bildirimlerde varlıkların Türk lirası karşılığı bedelleri esas alınacak

Yurt dışı ya da yurt içi fark etmeden ulunan varlıkların vergi dairesine bildirimi yapılmasıyla beraber Türk lirası cinsinden değerlendirilirken altın rayiç bedeli TC Merkez Bankası döviz alış kurundan hesaplamalar yapılacaktır.

Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfası üzerinden Varlık Barışı mikro sisteminden yararlanabilir. Vergi İletişim Merkezi'nden yurt içi aramalar için 189, yurt dışı aramalar için ise 0090-312-189-1122 numaralı telefonlar alınarak bilgi alış verişi yapılır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal