Van Gölü Sahilinden Tonlarca Çöp Çıktı

Van'ın Tuşba Belediyesi'nce yapılan çevre temizliği çerçevesinde, Van Gölü kenarından tonlarca çöp toplandı. Görevliler, cadde ile sokaklardaki çöpleri de toplayarak, tazyikli su ile kaldırımları temizledi.

24.03.2021-14:58 - (Son Güncelleme: 24.03.2021-14:58) Van Gölü Sahilinden Tonlarca Çöp Çıktı

Tuşba Belediyesi aracılığıyla hava sıcaklığının ısınması ile etraftaki cadde ile sokaklar ve Van Gölü sahilinde detaylı çevre temizliği yapıldı. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe sınırlarında yer alan Van Gölü’nün İskele sahilinde bulunan alanda tonlarca çöp temizlendi. Cadde ile sokaklardaki çöpler de temizlenirken, tazyikli suyla kaldırımlar temizlendi.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, insan kalabalığı sebebiyle en çok pislik biriken İskele sahilini temiz tutmak için günübirlik temizlik yapacak çalışan görevlendirdiklerini dile getirdi. Başkan Akman, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Uzun geçen kış mevsiminden kaynaklı cadde, meydan ve yollarda oluşan tahribatlar onarılırken, bir yandan da çöp toplama, süpürme ve yıkama çalışmaları yürütülüyor. Ekiplerimiz, her gün belirlenen plan dahilinde ilçedeki yerleşim birimlerindeki ana cadde, yol ve meydanları tazyikli su ile yıkıyor. Belediye olarak asli görevlerimiz arasında yer alan şehrin bakımı, yapımı, onarımı ve temizliğini yapıyoruz. Vatandaşlarımızın da özellikle temizlik konusunda bize destek olmalarını, çöplerini gelişigüzel bırakmamalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın poşetleme sistemi olan mahallelerde çöplerini poşet içinde belirlenen saatlerde ve yerlere bırakmaları, diğer mahallelerimizde ise çöp konteynerlerine atmaları kendi sağlıkları açısından çok önemlidir. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal