Valilikten Vatandaşlara Kritik Uyarı Geldi: O Saatlerde Dışarı Çıkmayın!

Yoğun kar yağışının beklendiği Sinop’ta valilikten uyarı geldi. Valilik il, ilçe ve köylerde vatandaşların sokağa çıkmaması için çağrıda bulundu.

20.01.2022-11:26 - (Son Güncelleme: 20.01.2022-11:51) Valilikten Vatandaşlara Kritik Uyarı Geldi: O Saatlerde Dışarı Çıkmayın!

Kar yağışı yurt genelini etkisi altına aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son rapora göre kar yağışının 21 Ocak Cuma gününden itibaren etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor. 

Yoğun kar yağışının beklendiği Sinop’ta valilikten uyarı geldi. Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu "Lütfen dikkat edelim. İlimizi etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle, ilimiz ve ilçelerimiz ile köylerimizde; vatandaşlarımızın acil durumlar dışında zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamalarını, can güvenliğiniz açısından önemle rica ediyoruz." uyarısında bulundu. 

206 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Karadeniz Bölgesi'nde soğuk havanın etkisi ile birlikte kar yağışının da etkisi arttı. Yağış nedeniyle Giresun'da 492, Gümüşhane'de 267, Trabzon'da 250, Rize'de 239, Sinop'ta 206, Ordu'da 76, Artvin'de 73, Bayburt'ta 41 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. 


İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri kar yağışının etkili olduğu bölgelerde kapanan köy ve mahallelerdeki yollarını açmak için harekete geçti. Yoğun mesai harcayan ekipler, kar kalınlığının yüksek kesimlerde yer yer 50 santimetreye ulaştığı yolları açarak, bölge halkını günlük yaşamını ve ulaşımını kolaylaştırmaya çalışıyor. 

Sinop merkeze bağlı 2 köy, ilçelerden Gerze'de 16 köy, Erfelek'te 7 köy, Ayancık'ta 23 köy, Boyabat'ta 10 köy, Dikmen'de 13 köy, Türkeli'de 3 köy, Durağan'da 5 köy yolunun kapalı olduğu açıklandı. Sinop İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kapanan yolları açmak için yürütülen çalışmalar devam ediyor. 

Yapılan çalışmalarda öncelik hastaların bulunduğu mahalle ve köylerdeki yollara veriliyor. 

EĞİTİME ARA VERİLDİ 

Karadeniz Bölgesi'nde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Artvin, Giresun, Samsun ve Sinop'ta valiliklerce eğitime bir gün süreyle ara verildi. 

9 ilin valiliğince yapılan açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayıldığı açıklaması yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal