Valiliklerden Peş Peşe Açıklamalar: Birçok İlde Eğitim Öğretime Bir Gün Ara Verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan kar yağışı uyarıları gelmeye devam ediyor. Kar yağışı etkisinin sürdüren bazı illerden okullar tatil edildi.

18.01.2022-09:39 - (Son Güncelleme: 18.01.2022-13:07) Valiliklerden Peş Peşe Açıklamalar: Birçok İlde Eğitim Öğretime Bir Gün Ara Verildi!

Meteorolojiden yapılan uyarılar sonrası yurdun çeşitli bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Hayatı olumsuz etkileyen hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitim öğretime bir gün ara verildi. 

EĞİTİM ÖĞRETİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Kar yağışının etkili olduğu; Bolu genelinde, Rize’nin Fındıklı, Ardeşen, Çamlıhemşin, Hemşin, Çayeli, Güneysu, İkizdere ilçesi, Ordu’nun Akkuş ilçesinde, Trabzon’un Akçaabat, Düzköy, Maçka, Şalpazarı ve ilçelerinde, Artvin merkez ve Ardanuç, Borçka, Murgul, Şavşat ilçeleri, Giresun’un merkez, Çanakçı, Dereli, Espiye, Güce, Keşap ve Yağlıdere ilçelerinde, Kastamonu’nun Devrekani, Bozkurt ilçesinde, Gaziantep genelinde, Adıyaman genelinde Karabük’ün Eflani ve Ovacık ilçelerinde eğitim öğretime bir gün ara verildiği ifade edildi. 


BOLU

Bolu Valiliği’nden yapılan açıklamada, etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle eğitim bir gün ara verildiği ifade edildi. Valilik, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da bugün izinli sayılacağını açıkladı. 

RİZE

Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada, ‘Fındıklı, Ardeşen, Çamlıhemşin, Hemşin, Çayeli, Güneysu, İkizdere ilçelerimizde bugün eğitim-öğretime verilen aranın 1 gün (18.01.2022) süreyle uzatılmasına, ayrıca hamile ve engelli kamu personelinin idari izinli sayılmasına, merkeze bağlı taşımalı eğitim ve merkeze bağlı köy okullarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle (18.01.2022) ara verilmesine karar verilmiştir’ denildi. 

ORDU

Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada, etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Akkuş ilçesinde eğitime bir gün ara verildi. Öte yandan ilçede çalışan engelli ve hamile kamu görevlilerinin de izinli sayılacağına karar verildi. 

TRABZON

Trabzon'da bazı ilçelerde etkisini artıran kar yağışı sebebiyle Akçaabat, Düzköy, Maçka, Şalpazarı ve ilçelerinde tüm okullarda bir gün süreyle eğitime ara verildiği ifade edildi. Açıklamada, çalışan engelli ve hamile kamu görevlilerinin de izinli sayılacağına da karar verildi. 

Valilik, Ortahisar, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Dernekpazarı, Köprübaşı, Sürmene, Vakfıkebir ve Yomra ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. 

ARTVİN

Artvin Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışının meydana getirdiği olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, ‘Merkez ve Ardanuç, Borçka, Murgul, Şavşat ilçelerimizde 18.01.2022 Salı günü (1 gün) eğitim öğretime ara verilmiştir. Arhavi, Hopa, Kemalpaşa ve Yusufeli ilçelerimizde taşıma yoluyla okullarımıza gelen öğrencilerimiz de bu tarihte izinli sayılacaktır. Ayrıca bu süre zarfında engelli ve hamile kamu çalışanlarımız idari izinli sayılacaktır’ ifadelerine yer verildi. 


GİRESUN

Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada, Giresun merkez, Çanakçı, Dereli, Espiye, Güce, Keşap ve Yağlıdere ilçelerinde de eğitim öğretime bir gün ara verildiği bildirildi. 

Yazılı açıklamada, Doğankent ilçesindeki tüm eğitim kademelerinde de eğitime bir gün ara verildiği ifade edildi. 

KASTAMONU

Kastamonu Valiliği’nden yapılan açıklamada, Devrekani ilçesi genelinde, Küre ilçesinde YİBO ve Çaybükü Yayla İlkokulu hariç olmak üzere Bozkurt ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildiği kaydedildi. 

GAZİANTEP

Meteorolojiden yapılan uyarıların arından Gaziantep’te kar yağışı etkili oldu. Vali Davut Gül’ün yazılı olarak yaptığı açıklamada, ‘Öğrenci kardeşlerimizin sağlığı için okullar ve rehabilitasyon merkezleri 18 Ocak Salı günü tatil edilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacaktır’ dedi. 

ADIYAMAN

Adıyaman’da etkisini artıran kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildi. Adıyaman Valiliği’nden yapılan açıklamada, il genelinde eğitime bir gün ara verildiği kaydedildi. 

KARABÜK

Karabük Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı sebebiyle Eflani ve Ovacık ilçelerinin tamamında eğitim öğretime bir gün ara verildi. Valilik, engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağını ifade etti. 


DENİZLİ

Denizli Valiliği, Acıpayam ve Çameli ilçelerinde hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Açıklamada, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da bugün izinli sayılacağı belirtildi. 

DÜZCE

Düzce Valiliği’nde yapılan yazılı açıklamada, ‘Yoğun kar yağışı sonrasında ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 18 Ocak 2022 Salı günü Yığılca ilçemizde eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca, Yığılca ilçesinde kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel ise idari izinli sayılacak’ ifadelerine yer verildi.

UŞAK

Uşak'ta etkili olan kar yağışı sonrası eğitim öğretime ara verildiği kaydedildi. Valilik sosyal medya hesabından yayınladığı yazılı açıklamada, il genelindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği ifade edildi. Valilik, engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan memur ve diğer kamu görevlilerinin de bu izinden yararlanacağını kaydetti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal