Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCDD'ye Ait Bir Trenle Afganistan'a Yardım Malzemesi Gönderileceğini Duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda Afganistan’a Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’ndan (TCDD) bir trenle yardım malzemesi gönderileceğini duyurdu.

20.01.2022-11:35 - (Son Güncelleme: 20.01.2022-17:49)

Afgan halkına ‘iyilik treni’ müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Uzun yıllardır süren iç çatışmalar, dış yardımların kesilmesi, kuraklık ve sert hava şartları sebebi ile milyonlarca Afgan kardeşimiz çok zor şartlarda hayata tutunma mücadelesi vermektedir’ diye konuştu. 

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun yıllardır iç çatışmaların devam ettiği Afganistan’da Devlet Demiryolları’na ait bir trenle yardım malzemesi gönderileceğini açıkladı. 

AFGAN HALKINA İYİLİK TRENİ MÜJDESİ  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda Afganistan’a Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’ndan (TCDD) bir trenle yardım malzemesi gönderileceğini duyurdu. 


Afganistan’da yıllar boyunca devam eden iç çatışma nedeniyle hayata tutunma mücadelesi veren Afgan halkının yanında olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Ülkede 13 milyonu çocuk olmak üzere 19 milyona yakın kişinin acil gıda sıkıntısı olduğu bilinmektedir. Türkiye olarak bu zor dönemlerinde, Afganistanlı kardeşlerimizi yalnız bırakmamakta kararlıyız’ açıklamalarında bulundu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN VATANDAŞLARA DESTEK ÇAĞRISI

Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, demir yollarına ait bir tren Afganistan’a yardım malzemeleri gönderileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, imkanı olan vatandaşlara destek olması konusunda çağrıda bulundu. Erdoğan, şunları kaydetti; ‘AFAD koordinasyonunda 10 STK'mızın desteğiyle bu ülkeye 700 ton gıda, giyim, sağlık, acil ihtiyaç ürünleri taşıyan bir iyilik treni göndermeye hazırlanıyoruz. STK'larımız ve vatandaşlarımız tarafından temin edilecek bu ihtiyaç maddeleri Devlet Demir Yollarımızın bir treni ile Afganistan'a ulaştırılacaktır. İmkanı olan vatandaşlarımızı, bu iyilik trenine katkıda bulunmaya davet ediyoruz.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal