Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Sağlık Bakanı Koca'dan akademisyenlerin aşılanması ile ilgili açıklama geldi. Üniversitelerde yüz yüze eğitimin ne zaman ve nasıl olacağı merak konusu. Üniversiteler açılıyor mu?

01.06.2021-13:49 - (Son Güncelleme: 11.06.2021-11:43) Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Türkiye, geçen haftalarda koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yasak kararlarını gevşetmeye başlamıştı. 2 hafta önce yapılan kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan yeni kararları açıklamıştı. Bu yeni karara göre ilkokullar açılırken üniversitelerin uzaktan eğitime devam etmesine karar verildi. YÖK ise akademisyenlerin ve öğrencilerin Eylül ayına kadar aşılanmasını talep etmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akademisyenlerin aşılanmasına dair açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde twitter hesabından akademisyenlerin aşılanmasına dair soruyu cevapladı. Bakan Koca, akademisyenlerin ve üniversite personellerinin 9 Haziran'dan itibaren aşılama sürecinin başlayacağını müjdeledi. 

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Eğitim- Öğretim döneminin bitmesine az kaldı. Üniversitelerde final sınavları başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan : “Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibariyle başlayacaktır.” açıklamasını yapmıştı.

Üniversitelerin açıklanan akademik takvime göre 13 Eylül’de kapılarını açmaları bekleniyor. Sağlık Bakanı'nın verdiği haberle beraber gelecek yıl yüz yüze eğitimin başlayacağı kesinleşti. 9 Haziran'dan itibaren akademisyenlerin ve üniversite personellerin aşılanmasına başlanıyor. Aşılamanın Eylül'e kadar biteceği düşünülüyor. 

Sağlık Bakanı Koca üniversite öğrencilerinin ne zaman aşı olacağına dair açıklamalarda da bulundu. Twitter hesabından konuya dair konuşan Koca, üniversite öğrencilerine de 13 Eylül'den önce aşı yapılacağını duyurdu.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR? 

Akademisyenler ve üniversite personelleri, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) sistemi üzerinden aşı randevusu alabilecekler. Aşı randevusu oluşturacak kişilerin ilk önce bu sisteme üye olmaları gerekiyor. Üye olduktan sonra ya da eğer daha önceden üyelikleri varsa sisteme giriş yaptıktan sonra 'Aşı Randevusu Al' kısmından randevu oluşturulabiliyor. Buradan randevu oluşturulduktan sonra randevu bilgileri SMS olarak cep telefonlarına geliyor. 2. doz aşı randevuları ise aşı yapan sağlık personeli tarafından oluşturuluyor. 

Aşı için öncelikli grupta olunduğu ise 2023'e ile 'AŞI' ve 'TC.KİMLİK NO' ve T.C Kimlik Numarası'nın son 4 hanesinin yazılarak Kısa Mesaj (SMS) atılması ile öğrenilebiliyor. Aynı zamanda 80 yaşının üstünde olan vatandaşlar 182'yi arayarak da aşı randevusu oluşturabilir. 182'yi arayarak kendilerine en yakın olan hastane, poliklinik ya da aile hekimliğinde aşı olmak için randevu oluşturulabilirler. 

Randevu değiştirmek isteyen kişiler, e-nabız sistemi üzerinden ya da yine MHRS sistemi üzerinden randevularını değiştirebilir.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Geçen haftalarda alınan tedbirlerle beraber sokağa çıkma yasağı hafta-içi ve cumartesi günleri akşam 22.00’dan sabah 05.00’a alındı. Pazar günleri için ise sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Restoran, lokanta, kafe gibi yeme-içme yerleri ise Pazar günü hariç diğer günler 7 ile akşam 21 arasında çalışmaya başladı, masada servis verebiliyorlar. Yeni normalleşme kararlarına göre spor salonları, yüzme havuzları da 7 ile 21 arasında hizmet veremeye başladı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal