Üniversitede kopya çekmenin cezası nedir, kopya çekmek öğrenci siciline işlenir mi?

Eğitim hayatı boyunca öğrencilerin merak ettiği kopya çekme cezaları üniversite hayatında da merak konusu oldu. Türkiye'de her eğitim kurumlarında kopya çekmek yasaktır. Üniversitede kopya çekmenin cezası nedir sorularına yanıt arayan vatandaşlar için detaylara haberimizde yer verdik

17.04.2022-16:55 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-16:55) Üniversitede kopya çekmenin cezası nedir, kopya çekmek öğrenci siciline işlenir mi?

Öğrencilerin sınavlar için hazırladıkları kopyalar yakalanıldığı takdirde cezalandırma yapılmaktadır. Üniversite hayatında da en merak edilen konulardan biriside kopya çekmenin cezaları oldu. Üniversitede kopya çekmek suç mu? Üniversite kopya çekmenin cezası nedir? İşte tüm merak edilenlerin yanıtı haberimizde

Üniversite de kopya çekme cezası

Üniversitede kopya çekmenin cezası nedir?

Tüm eğitim kurumlarında olduğu gibi üniversitelerde de kopya çekmek suç ve yasaktır. Üniversite sınavları büyük amfilerde yapılırken gözetmen olarak 2-3 öğretmen yer almaktadır. Öğrencilerin kopya çekmemesi için birçok tedbir alınmaktadır. Her şeye rağmen kopya çeken öğrenci yakalandığı takdirde cezalandırma işlemi ile karşı karşıya kalmaktadır.

Öğrencinin kopya çektiğini anlaşıldığı takdirde ilk olarak koca sınıfa rezil olmaktadır. Öğretim görevlisi eğer sert ve bu konularda disiplinli yapıya sahipse oldukça büyük tartışmalara da yer açabilir. Bunun yanı sıra kopya çektiğinizi tutanakla yazılı hale getirip yönetime iletir. Böylece hakkınızda yasal işlem yapılır. Bu tarz olayların sonuçları ağır olabilir. 1 hafta, 1 ay uzaklaştırma cezası alabilirsiniz. Kopya çektiğiniz dersten kalırsınız.

Yapılan uyarılar, kınamalar ve uzaklaştırmalar halinde hala kopya çekmeye yöneliyorsa öğrenci sonucu okuldan atılmak olabilir.

Üniversitede kopya çekerken yakalanırsam sicilime işlenir mi?

Üniversite de kopya çekerek yakalanmak sonucunda uzaklaştırma ve uyarı cezaları verilir. Bu cezalardan uzaklaştırma alan kişinin siciline bu suç işlenmektedir. Sicile işlenen suçlar silinmez ve okul değişimi yapılsa da görülür. İleriki iş hayatında ise özel sektörü içerisinde bu sorun ile karşı karşıya kalınabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal