Umreden Otobüsle Dönenler Karantinaya Alındı

Erzurum Valisi Okay Memiş, kendi tuttukları otobüsle umreden dönen 28 kişinin haber alınması üzerine Konya ve Ankara'ya gönderildiğini söyledi.

17.03.2020-16:24 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-16:44)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizde de görülmeye devam ediyor. Vaka sayısı 47'ye çıkarken en önemli risk grubu ise umreden dönenler olarak değerlendiriliyor. Alınan karar kapsamında umreden dönenler karantinaya alınırken, Erzurum Valisi Okay Memiş, kendi imkanlarıyla otobüs tutarak umreden dönen 28 kişiyi Konya ve Ankara'ya gönderdiklerini söyledi.

Jandarma, emniyet ve diğer ilgili birimlerden kaçak göçmen girişleriyle ilgili bilgi aldığını belirten Memiş, "Şu ana kadar tespit edilmiş sınır girişi yok. Vatandaş da artık çok duyarlı, neredeyse bizden daha fazla buna duyarlı hale geldi. Çünkü risk teşkil ediyorlar. Otobüslerde kaçak göçmen tespit edemez olduk. Bu bizim açımızdan iyi bir haber. 9. Kolordu Komutanlığı tüm sınır hattını sınırda yığılmaları kontrol altında tuttuğu için kontrol var." dedi.

"KAÇAK ŞEKİLDE GELENLER OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

Memiş açıklamalarının devamında, "En önemli risk umre ziyaretinden dönen kişiler. Önceki gün 28 kişilik bir kafilenin tuttukları özel otobüsle Erzurum'a doğru geldiği bilgisinin alınması üzerine polisiye tedbirlerle bunları Konya ve Ankara'ya yönlendirdik. Erzurum'a gelmelerine müsaade etmedik. Kaçak şekilde gelenler olduğunu da biliyoruz. Vatandaşlarımız lütfen bunları bize bildirsin. Bu vatandaşların mutlaka karantina altına alınması lazım. Bunu marifet zannetmesinler, gelsinler onları 14 gün gözlem altında tutalım, testlerini yapalım. Riskli olduğunu tespit ettiğimizde hemen karantinaya almak durumundayız. Göçmenler önemli ama onlardan daha önemlisi umre dönüşünde bulunan vatandaşlarımız. Toplu gelişlere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bakanlığın uygulaması bu yönde." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal