Uluslararası Af Örgütü'nden Yunanistan Tepkisi!

Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan'ın ülkeye girmeye çalışan sığınmacılara karşı insanlık dışı tedbirler aldığı ifade edildi.

03.03.2020-19:29 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-19:23) Uluslararası Af Örgütü'nden Yunanistan Tepkisi!

Uluslararası Af Örgütünden (Amnesty International) yapmış olduğu yazılı açıklamada, Yunan yetkililerin düzensiz göçmenlerin iltica taleplerini kayda geçirmeyi durdurma, mümkünse yeni gelenleri kaynak ülkeye geri gönderme ve Türkiye sınırlarında silahlı tatbikat yapma kararı aldığına vurguladı.

Yunan polisinin sınırlardaki göçmenlere karşı aşırı güç kullandığı ve ayrım yapmaksızın göz yaşartıcı gaz attığı da işaret edildi.

Yapılan açıklamada, Yunanistan’ın göçmenlerin ülkeye girişini önlemeye dönük insanlık dışı tedbirlerinin mültecilerin hayatını riske attığı işaret edildi.

"ULUSLARARASI HUKUKU BARİZ BİR ŞEKİLDE ÇİĞNİYOR"

Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Af Örgütü Avrupa Kurumları Direktörü Eve Geddie de "Yunan yetkililerin aldığı pervasız tedbirler, AB hukukunu ve uluslararası hukuku bariz bir şekilde çiğniyor ve insan hayatını riske atıyor" yorumu yaptı.

Yunanistan'ı aşırı güç kullanmaktan kaçınmaya ve denizde arama kurtarma çalışmalarının yapılmasını güvence altına almaya davet eden Geddie, sığınmacılara suçlu veya tehdit muamelesi yapılmaması gerektiğini işaret etti.

Geddie, AB Komisyonunu da göçmenlerin uygun bir şekilde karşılanması ve iltica muameleleri konusunda Yunanistan ve Bulgaristan’a gereken yardımları yapmaya çağırdı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal