UEFA Avrupa Ligi'nde Barcelona'ya elenen Galatasaray'ın kasasına büyük gelir geldi!

Avrupa macerasını noktalayan Galatasaray, başarı bonusu ve yayın gelirleri ile beraber 16.9 milyon euro'yu kasasına koymayı başardı.

18.03.2022-16:25 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-16:37)

UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan lider çıkarak büyük bir başarıya imza atan Galatasaray toplamda 16.9 milyon euro (276 milyon tl) gelir elde etti. Ortaya çıkan bu gelir gündemde oldukça büyük yankı uyandırdı. 

Başarıları takdir topladı

UEFA Avrupa Ligi'nde öncelikli olarak gruplarından namağlup çıkarak turnuvada Barcelona ile eşleşen Galatasaray ortaya koyduğu performansla gerek sarı kırmızılı taraftarlar gerek diğer taraftarlar tarafından büyük alkış aldı. Sarı kırmızılılar son olarak ise 0-0'ın rövanşında zorlu Katalan devi Barcelona ile eşleştiler. Sarı kırmızılılar karşılaşmada Marcao'nun golüyle 1-0 öne geçmelerine karşılık müsabakadan 2-1 mağlubiyetle ayrıldılar. Alınan mağlubiyete rağmen Galatasaray ortaya koyduğu futbolla tüm futbolseverlerin takdirini kazandı. Sarı kırmızılıların turnuvadan elenmeleri sonrası kasasına giren kazanç ise gündem oldu.

Galatasaray'ın Avrupa geliri gündem oldu.

Elde ettikleri kazanç gündem oldu

Şampiyonlar Ligi ön elemesinde PSV'ye elenen Galatasaray, yayın havuzu gelirinden 350 bin Euro alırken, Avrupa Ligi gruplarına kalarak 3 milyon 630 bin euro elde etti. 6 karşılaşmadaki 3 galibiyetle 1 milyon 890 bin Euro, 3 beraberlik için de toplam 630 bin euro kazanan Galatasaray liderlik primi olarak ise 1.1 milyon Euro, son 16'ya kalarak ise 1.2 milyon euro kazandı. Katsayıda kasasını 3.1 milyon euro ile dolduran Galatasaray yayın havuzundan da ortalama 5 milyon euro'luk gelir beklemekte. Galatasaray'ın Süper Lig performansına karşılık Avrupa'da ortaya koyduğu performans büyük alkış aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal