Twitter Spaces nedir, nasıl kullanılır? Twitter spaces neden açılmıyor?

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcılarına Clubhouse uygulamasının bir benzeri olan Twitter Spaces'i getirdi. Twitter Spaces'i deneyimlemek isteyen Twitter kullanıcıları ise yeni özellik hakkında bilgi sahibi olmak adına 'Twitter Spaces nedir, nasıl kullanılır?' sorularına yanıt aramaya başladı. Herkesin erişim sağlayamadığı özelliğin Twitter Spaces özelliğinin ise neden açılmadığı bir diğer merak konusu oldu.

20.03.2022-10:39 - (Son Güncelleme: 20.03.2022-10:40) Twitter Spaces nedir, nasıl kullanılır? Twitter spaces neden açılmıyor?

Dünyanın en çok kullanıcısına sahip platformların başında gelen Twitter, kullanıcılarının sohbet odaları açarak sesli veya görüntülü konuşmalarını sağlamaları için içeriğine Twitter Spaces özelliğini getirdi. Clubhouse uygulamasıyla benzer özellikler taşıyan Twitter Spaces özelliği ise sosyal medya kullanıcıları tarafından nasıl kullanıldığına dair araştırılmaya başlandı.

Twitter Spaces nedir, nasıl kullanılır?

Twitter Spaces nedir, nasıl kullanılır?

Sosyal medya devi Twitter, merakla beklenilen Spaces özelliğini Türkçe diline çevrilmiş "Sohbet Odaları" adıyla Türkiye'deki kullanıcılarına sundu. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında erişime açılan yeni özellik ilk olarak İOS kullanıcılarına getirilirken daha sonra  Android kullanıcılarının sistemlerine tanındı.

Twitter Spaces özelliğinde kullanıcılar bir oda kuruyor ve kurduğu odada sesli ve görüntülü bir konuşma gerçekleştirebiliyor. Bu odaya katılımlar dinleyici veya konuşmacı olarak yapılabiliyor. Özelliğin en cazip tarafı ise kullanıcılara bahşiş verme sistemi ile gelir elde etme olanağı.

Twitter Spaces nedir, nasıl kullanılır?

Twitter Spaces özelliği açılan sohbet odasında aynı anda en fazla 11 kişinin konuşma yapabilmesini sağlıyor.

Twitter spaces neden açılmıyor?

Twitter, yeni özelliğin kullanılabilmesi ve sohbet odalarının oluşturulabilmesi için bazı kriterleri de özelliğe ekledi. Bunlardan biri Twitter Spaces'in kullanılabilmesi için kullanıcının en az 600 takipçi sayısı olması gerekiyor. Spaces özelliğine ilk başta herkesin erişim sağlamayacağını belirten Twitter, yeni özelliğin sadece minimum 600 takipçili hesapların aktif olarak kullanabileceği açıklamasını duyurdu. Buna gerekçe olarak ise hesaptaki takipçi sayısının çokluğunun daha geniş dinleyici sayısına daha kolay ulaşabilme potansiyeline sahip olarak görüldüğü aktarıldı.

Twitter Spaces nedir, nasıl kullanılır?

Twitter mobil uygulamasının sağ alt köşesinde bulunan 'Tweet Ekle' butonuna basılı tuttuktan sonra arkasından gelen seçenekler arasından mor renkli simgeye tıklanır. Spaces özelliğini ilk kez kullanan kullanıcılara Twitter, ilk olarak bir bilgilendirme uyarısı yapar.

Seçeneklerdeki Spaces'in seçilmesi sonrası sesli sohbet odası için bir isim belirlenir ve son adım olarak da 'Sohbet odanı başlat' butonuna basarak işlem tamamlanır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal