Clubhouse’un en yakın rakibi Twitter Spaces Nedir?

Clubhouse çılgınlığı son sürat devam ederken Twitter’dan rakibini kıskandıracak yeni bir hamle geldi. Popüler sosyal paylaşım platformundan yapılan açıklamada, Twitter Spaces’in android platformu testlerine başladığı belirtildi. Peki, Twitter Spaces nedir? Twitter Spaces Clubhouse’un rakibi olabilir mi?

01.03.2021-15:46 - (Son Güncelleme: 01.03.2021-15:46) Clubhouse’un en yakın rakibi Twitter Spaces Nedir?

Twitter’ın en son hizmeti olan Twitter Spaces, tıpkı Clubhouse gibi sesli iletişimi temel alıyor. Geleceğin pazarında sesli grup iletişiminin önemli bir yer kaplayacağını düşünen şirket yetkilileri, hali hazırda uygulamanın android sürümünü test ediyor. Eğer Twitter, android sürümünü Clubhouse’dan daha önce duyurursa pazarda büyük bir ilerleme kat edecek gibi duruyor.

Twitter Spaces, 2020’nin Aralık ayında tanıtıldı. Öncelikli olarak İOS platformunda test edilen uygulama şimdi android için aktif olarak test ediliyor.

TWİTTER SPACES CLUBHOUSE’UN RAKİBİ OLABİLİR Mİ?

Spaces, Twitter kullanıcılarının kendilerini takip edenlerle sesli iletişim kurmasına olanak sağlayan bir uygulama olarak tasarlanıyor. Uygulamanın aktif olmasıyla birlikte hesap sahipleri, sesli sohbet gerçekleştirmek istediği kişilerden özel bir alan oluşturacak. Bu özel oda, ilk etapta maksimum 10 kişiye kadar destek verecek. Kâğıt üzerinde kullanışlı olduğu düşünülen uygulamanın Twitter kullanıcılarına ne zaman sunulacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak daha şimdiden bu konuda büyük bir heyecan ve beklenti hâkim.

Clubhouse’un çıkış başarısı göz önüne alındığında bu uygulama bir süre daha gündemde olacak gibi görünüyor. Ancak Clubhouse android sürümünün hala vitrine çıkmaması beklentileri düşürüyor. Eğer Twitter, bu konuda rakibini ekarte edip android sürümünü daha önce piyasaya sürerse rüzgârı arkasına alabilir. Bu sayede Clubhouse’un başını çektiği pazarda büyük bir söz sahibi olabilir.

TWİTTER SPACES NASIL KULLANILACAK?

Twitter kullanıcılarının Spaces konuşması başlatabilmesi için öncelikli olarak bir oda kurması gerekecek. Daha sonra konuşma başlatıcılar maksimum 10 kişilik davet oluşturarak davet ettiği kişilerin konuşma ve paylaşım yapmasına izin verecek. Başlangıçta kapalı durumda olan mikrofon çalıştırıldığında kişilerin birbiri ile iletişimi mümkün hale gelecek.

Konuşma yapacak kişilerin 10 kişiyle sınırlandırılmasına rağmen dinleyici yönünden herhangi bir kısıtlama Twitter’ın gündeminde bulunmuyor. Buna göre Spaces, iletişim odasını gören herkesin konuşmaları pasif bir şekilde dinlemesine olanak sağlayacak. Ancak oda sahipleri istediği zaman kullanıcıları engelleyebilecek.

Hesabı korumalı olan kullanıcıların Spaces oluşturulmasına izin verilmeyecek.

TWİTTER SPACES’İ KİMLER DENEYEBİLİR?

Twitter Spaces, hali hazırda belirli bir grup tarafından deneniyor. Ancak bu deneme sürecinin genişletilip genişletilmeyeceği henüz belirsizliğini koruyor. 

Twitter'ın son dönemlerdeki yenilik arayışı kullanıcı nezdinde pek fazla benimsenmese de Spaces'in büyük bir çıkış yakalayacağı düşünülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal