Türkiye'de yüzbinlerce yürek, Gazze için bir araya geliyor: İsrail zulmüne karşı yürüyüş!

İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırıma karşı duran binlerce yürek, Türkiye genelinde Filistin İnisiyatifi Platformu öncülüğünde düzenlenen yürüyüşlerde bir araya geliyor. İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde gerçekleştirilen bu yürüyüşler, İsrail zulmüne dikkat çekmek ve Gazze'ye destek olmak amacını taşıyor. İstanbul'daki yürüyüş, Sultanahmet'ten başlayacak ve Eminönü'nde son bulacak.

17.02.2024-16:15 - (Son Güncelleme: 17.02.2024-16:52) Türkiye'de yüzbinlerce yürek, Gazze için bir araya geliyor: İsrail zulmüne karşı yürüyüş!

Filistin İnisiyatifi Platformu tarafından organize edilen yürüyüşler, Türkiye'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı bir ses olma hedefi taşıyor. 

Sabah'ta yer alan habere göre; İsrail'in uyguladığı soykırım ve zulme karşı duyarlılık arttıkça, Türkiye'de bu tür etkinliklerde katılımın da arttığı gözlemleniyor. İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırıma karşı duran yüzbinlerce yürek, Türkiye genelinde Filistin İnisiyatifi Platformu öncülüğünde düzenlenen yürüyüşlerde bir araya geliyor. İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde gerçekleştirilen bu yürüyüşler, İsrail zulmüne dikkat çekmek ve Gazze'ye destek olmak amacını taşıyor. Etkinlik, Gazze'deki soykırımı durdurmayı ve Refah Sınır Kapısı'nın açılarak mazlum Filistinlilere insani yardımların ulaşmasını sağlamayı hedefliyor. Yürüyüş, saat 15.00'te Sultanahmet'ten başlayacak ve Eminönü'nde son bulacak.


Yüzbinlerce kişi yürüyüşe katıldı

Filistin İnisiyatifi Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş, Türkiye'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı bir tepki ve dayanışma gösterisi olarak öne çıkıyor. Bu tür etkinlikler, dünya genelinde İsrail'in Filistin halkına yönelik işlediği suçlara karşı bir ses olma amacını taşıyor. Türkiye, tarihi boyunca Filistin'e duyduğu desteği bir kez daha ulusal bir platformda sergiliyor. Filistin İnisiyatifi Platformu'nun çağrısı üzerine, İstanbul'da yüzbinlerce kişi, 17 Şubat Cumartesi günü Sultanahmet'te bir araya gelerek "Global Action Day - Küresel Eylem Günü" kapsamında düzenlenen yürüyüşe katıldı. Platform, "Gazze için yürüyoruz!" çağrısıyla tüm dünyada eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bu eylemle, Gazze'de devam eden soykırıma dikkat çekmeyi ve uluslararası dayanışmayı artırmayı amaçlıyor.

Filistin İnisiyatifi Platformu, 17 Şubat'ı "Global Action Day - Küresel Eylem Günü" olarak ilan ederek, dünya genelinde Filistin'e destek amacıyla eş zamanlı etkinlikler düzenlenmesini sağladı. Platformun yaptığı duyuruda, Gazze'deki soykırımın devam ettiği ve her gün yüzlerce insanın katledildiği gerçeğine vurgu yaparak, tüm dünya ile birlikte hareket etme çağrısı yapıldı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal