Türkiye, ABD ile Rusya'yı Ardında Bıraktı

Türkiye, yedi kıstasa göre seçilen siber güvenlikte 76 ülke içinde en başarılı 14. ülke oldu. ABD, İsviçre, Güney Kore, Rusya ve Çin, Türkiye'nin ardında kaldı.

23.03.2021-11:16 - (Son Güncelleme: 23.03.2021-11:16) Türkiye, ABD ile Rusya'yı Ardında Bıraktı

İstanbul Üniversitesi İstatistik Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Haluk Zülfikar, ülkelerin siber güvenlik açıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin 76 ülke içinde ABD'yi de ardında bırakarak en güvenli  on dördüncü ülke olduğunu ifade eden Zülfikar, "Türkiye'de mobil telefonlara saldırı oranı yüzde 2,6, finansal saldırılar yüzde 0,4, bilgisayarlara kötü amaçlı yazılım oranı yüzde 7,17" diye konuştu. 

ABD ise listede 17. sırada karşımıza çıkıyor.

EN BAŞARILI % 5

Ülkemizin bu veriler göz önünde bulundurulduğunda başarılı % 5'lik dilime girdiğini ifade eden Zülfikar bu başarıda siber güvenlik kanunlarının ehemmiyetine vurgu yaptı. Zülfikar "Türkiye Avrupa ortalamasının üstünde. Türkiye gibi birkaç ülke yasa üretme açısından çok başarılı. Polonya, İspanya Türkiye'ye yasa üretme sayısı olarak yakın ülkeler. İstanbul Üniversitesi'nin çalışmasına göre dünyayı 100 üzerinden puanlarsak en yüksek puan alan ülke Danimarka. Türkiye 83 puan alıyor. Bir önceki yıl 68... Oldukça başarılı gidiyor Türkiye." dedi.

76 ÜLKE VERİLERİNİ PAYLAŞTI

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği, ülkelerin siber güvenliği ile alakalı tüm verilerin ölçümünü yapabiliyor. Birliğe 2019'da 60 ülkenin verileri sunulurken, 2020 itibariyle 76 ülke verilerini  paylaştı. Ölçümler yedi kıstasa göre yapılıyor ve her birinde ayrı bir ülke dikkat çekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal