Türk Kamikaze Libya'da

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) tarafından geliştirilen ve üretilen KARGU, 27 Mayıs Çarşamba günü Libya’da Trablus’un güneyindeki Ayn Zara ekseninde görüntülendi.

08.06.2020-14:02 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-13:27) Türk Kamikaze Libya'da

Sosyal medyada Hafter yanlısı olan çeşitli hesaplardan, Mitiga Hava Üssünden havalanan bir Drone/İHA’nın düşürüldüğü öne sürüldü. İddialarla ilgili olarak detaylı incelemeler yapılırken, düştüğü iddia edilen Drone/İHA'nın düşmemiş olabileceği aktarıldı. Sosyal medyada yer alan parçaların vuruş sonrası kalıntıların emaresi olabileceği söylendi. 

KARGU parçalarının bütüncül olması merak konusu olurken konuyla ilgili olarak Kadir Doğan'ın yaptığı incelemelere göre, yönlendirilmiş harp başlığı ve kameranın görülmediği ve bu bölgelerin arka gövdeden yanarak / patlayarak ayrıldığı anlaşılmaktadır. Bu nedenle Drone’un hedefine dalışı sırasında ön cephesinde kalan patlayıcının infilak ettiği ancak arka kısmının yapısal bütünlüğünü koruduğu görülmüştür. Çeşitli sosyal medya hesaplarında patlayıcı başlık olarak nitelendirilen gümüş renkli, alüminyum folyo sarılı parçaların ise batarya blokları olduğu değerlendirilmiştir.

Öte yandan terörist Hafter'e bağlı olan hesaplardan çok sayıda dezenformasyon yayıldığı da belirtildi. Geçtiğimiz aylarda yapılan paylaşımlarda 26 adet Bayraktar TB2 düşürüldüğü iddia edilmişti. Paylaşılan görüntülerde inceleme yapıldığında ise bölgede düşen birkaç İHA’nın kamyonetler ile farkı konumlara taşındığı ve yeniden fotoğraflanarak yeni düşen İHA gibi paylaşıldığı ortaya çıkmıştı.

KARGU NEDİR?

KARGU asimetrik harp veya anti-terör alanlarında kullanılması için üretildi. Yerli ve milli üretim olan KARGU, tek er tarafından taşınabiliyor. Otonom veya uzaktan kumanda ile çalışabilen KARGU, döner kanatlı İHA çözümüdür. KARGU platform üzerinde gömülü ve gerçek zamanlı özgün görüntü işleme ve derin öğrenme algoritmalarıyla sabit veya hareketli hedeflere karşı etkin olarak kullanılabiliyor. KARGU'nun sistemi, 'Vurucu Döner Kanatlı İHA (VİHA)', 'Yer Kontrol Ünitesi' ve 'İHA Şarj İstasyonu' bileşenlerinden oluşmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal