Libya Ordusundan Hafter'e Büyük Darbe

Libya Ordusunun Sirte kentine gerçekleştirdiği hava saldırısında, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e bağlı 10 milis etkisiz hale getirildi.

07.06.2020-14:35 - (Son Güncelleme: 07.06.2020-14:33) Libya Ordusundan Hafter'e Büyük Darbe
Öfke Volkanı Operasyonu sosyal medya hesabı tarafından yapılmış olunan açıklamaya göre, Libya Ordusu Resmi Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, Hava Kuvvetlerinin Sirte'ye düzenlediği 3 saldırıda, bir top, zırhlı bir araç ve iki silahlı aracın imha edildiğini, 10 Hafter milisinin öldürüldüğü ifade edildi.

Libya Ordusu dün, Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri, Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtarmak için "Zafer Yolları" adını verdikleri yeni bir harekat başlattığını ifade etmişti.

Başkent Trablus'un yaklaşık 450 kilometre doğusundaki sahil kenti Sirte'ye devam eden Libya Ordusu, dün Sirte'nin batısındaki Vişke beldesini Hafter milislerinden almıştı.

Öte yandan, Libya Ordusu, kontrolü sağladığı Terhune kentinde, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin kullandığı çok sayıda mayın bulunan bir depoyu ele geçirdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal