Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Trump Kararını Açıklamadan Önce İran'dan Nükleer Açıklaması

İran lideri Ruhani, Tahran’da Milli Nükleer Teknoloji Günü ile ilgili bir konferansta yaptığı konuşma sırasında "Bu anlaşmayı ilk ihlal eden biz olmayacağız fakat şunu çok iyi bilsinler ki eğer onu ihlal ederlerse bundan pişman olacaklardır" şeklinde konuştu.

08.05.2018-12:04 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-12:06) Trump Kararını Açıklamadan Önce İran'dan Nükleer Açıklaması

İran lideri Ruhani, Tahran’da Milli Nükleer Teknoloji Günü ile ilgili bir konferansta yaptığı konuşma sırasında "Bu anlaşmayı ilk ihlal eden biz olmayacağız fakat şunu çok iyi bilsinler ki eğer onu ihlal ederlerse bundan pişman olacaklardır" ifadelerini kullandı

İran lideri Ruhani konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Biz onların zannettiklerinden çok daha iyi hazırız. Eğer bu anlaşmayı ihlal ederlerse bir haftadan daha az bir sürede sonucu göreceklerdir.”

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İran'ın nükleer ve füze programlarına karşı yeni yaptırımlar uygulanmaması durumunda İran'la yapılan nükleer anlaşmadan 12 Mayıs'a kadar çıkmakla tehdit etmişti.

İran Devlet Başkanı Ruhani, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu beyefendi Amerika Birleşik Devletlerinde göreve geldiği 15 ay içinde birçok inişli çıkışlı iddia ve davranışlarda bulundu. Fakat, nükleer anlaşmanın temeli o kadar güçlü ki, 15 ay içinde yapılan baskılara rağmen anlaşma sapasağlam kaldı" dedi.

Anlaşmaya taraf olan İngiltere, Fransa, Almanya, Çin, Rusya ve Avrupa Birliğinin tamamı, Uluslararası Atem Enerji Kuruluşunun İran'ın taahhütlerine bağlı kaldığı raporuna herhangi bir itirazda bulunmadığının da altını çizerek vurguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;