Cumhurbaşkanı Ruhani'den ABD'ye 'En Fazla 2-3 Ay Sıkıntı Çekeriz' Resti

ABD Başkanı Trump'ın nükleer anlaşma ile alakalı kararı merakla beklenirken İran Cuhmurbaşkanı Ruhani'den ilk açıklama geldi.

08.05.2018-11:58 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-11:58) Cumhurbaşkanı Ruhani'den ABD'ye 'En Fazla 2-3 Ay Sıkıntı Çekeriz' Resti

ABD Başkanı Donald Trump'ın Tahran ile 3 sene önce imzalanan nükleer anlaşmadan ABD’yi geri çekip çekmeyeceği ile alakalı kararını bugün açıklaması öngörülüyor. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin anlaşmadan geri çekilmesi halinde, ülkesinin '2-3 ay bazı sorunlarla karşı karşıya kalacağını ancak bunun üstesinden geleceklerini' ifade etti.

Başkan Donald Trump'ın dün sosyal paylaşım sitesi olan Twitter üzerinden İran ile P5+1 ülkeleri arasında 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşma konusundaki kararını bugün TSİ 21.00'de ilan edeceğini açıklaması ardından İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ilk resmi açıklamayı yaptı.

Daha önceki açıklamalarında Donald Trump, İran ile nükleer anlaşma hususunda 12 Mayıs günü nihai kararını açıklayacağını ifade etmiş ve ABD'nin anlaşmadan çıkıp İran'a yeniden abargolar uygulayabileceği sinyalini vermişti.

'ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ'

Başkent Tahran'daki bir petrol konferansında açıklama yapan Hasan Ruhani, Trump'ın ismini doğrudan telaffuz etmedi ancak ülkesinin 'bazı sorunlarla karşılaşabileceği' ikazında bulundu.

Cumhurbaşkanı Ruhani "2-3 ay için bazı sorunlarla karşılaşmamız olası ancak bunun üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

'KENDİ AYAKLARIMIZIN ÜZERİNDE DURMALIYIZ'

Cumhurbaşkanı Ruhani ayrıca İran’ın Batı ile yapıcı ilişkileri sürdürmeyi istediğini öne çıkararak "Dış politikamızın temeli dünya ile yapıcı ilişkilerdir. Yaptırım altında olsak da olmasak da kendi ayaklarımızın üzerinde durmalıyız. Bu İran’ın gelişimi için çok el" şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal