Trafik Uygulamasında Alkollü Olmadığını Kanıtlayan Sürücü Ehliyetini Geri Aldı!

İzmir’de bir trafik uygulamasında 0,68 promil alkollü olduğu gerekçesiyle ehliyetine el konulan ve para cezası verilen sürücü, alkollü olmadığını hastane raporlarıyla kanıtlayarak ehliyetini geri aldı.

23.02.2022-15:36 - (Son Güncelleme: 23.02.2022-15:36)

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde gece geç saatlerinde otomobiliyle seyreden V.B, polisin trafik uygulamasında takıldı. Alkol testinden geçen V.B’nin, 0.68 alkollü olduğu ortaya çıkması üzerine ehliyetine el konularak 1823 lira para cezası kesildi. Cihazda hata olduğunu düşünen sürücü, hastaneye giderek kan testi verdi. 

İTİRAZ ETTİ

Hastanede verdiği kan testi sonucunda yasal sınırın altı olan 0,20 promil alkollü olduğunun ortaya çıkması sonrası V.B, avukatı Orhan Baver Göçer aracılığıyla Karşıyaka 1. Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulundu. 

HAKİMLİK CEZAYI BOZDU

Karşıyaka 1. Sulh Ceza Hakimliğine yapılan itiraz neticesinde alkol testi ile kan testi arasında 1 saatte maksimum 0,15 promil değişebileceğini hükmederek sürücünün el konulan ehliyetinin iadesine, cezanın da iptaline karar verildi. 


Avukat Orhan Baver Göçer, trafik uygulamasında 0,68 promil alkollü olduğu gerekçesiyle ehliyetine el konulan ve para cezası verilen müvekkilinin uygulama aşamasında alkollü olmadığını ve testin doğru sonuç vermediğini polislere bildirdiğini ifade etti. Göçer, ‘Polisler de müvekkilime en yakın hastaneye gidip kan testi vererek itiraz edebileceğini söylüyorlar. Müvekkil Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kan testi yaptırıyor ve sonuçlara göre aradan geçen 1 saat sonucunda 0,20 promil olduğu ortaya çıkıyor’ ifadelerine yer verdi. 

CEZADA 1 SAAT DETAYI

Yargıtay ve Danıştay’ın görüşüne göre, insan vücudundaki alkolün her bir saatte 0,15 düştüğünün kanıtlandığını dile getiren Avukat Orhan Baver Göçer ‘Bilimsel olarak bu veriler kanıtlanmış durumda. Müvekkilimde de 0,20 promil çıktığını hesap ettiğimizde olay esnasında en fazla 0,35 promil olacağı, 0,68 promil çıkamayacağı yönünde itirazlarımızı Karşıyaka 1. Sulh Ceza Hakimliğine yaptık. Mahkemenin kararı neticesinde 1823 liralık para cezası iptal oldu, ehliyeti de iade edildi. Vatandaşlarımız kendilerinden eminlerse 1 saat içerisinde en yakın devlet hastanesine giderek test yaptırılması durumunda çıkan alkol oranının üzerine 0,15 konulduğunda 0,50 promilin altında kalıyorsa hem ehliyeti hem de kesilen para cezasını geri alabilirler’ diye konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal